default-image

Αλ. Μαλλιάς : Δεδομένη η Τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Απόψεις
Αλ. Μαλλιάς : Δεδομένη η Τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι παραγόμενες πολιτικές της συνέπειες

Ο πρέσβης επί τιμή, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε , ότι η Τουρκική προκλητικότητα στη Κυπριακή ΑΟΖ με επίκεντρο το οικόπεδο 4 με παράλληλη αμφισβήτηση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στη περιοχή με την επήρεια του Καστελόριζου, ήταν αναμενόμενη για όσους δεν είχαν αυταπάτες περί ηπιότερης στάσης του Ερντογάν.

Κατά τον ίδιο το θέμα είναι, Ελλάδα και Κύπρος, χωρίς εφήμερες υπερβολές, να επιδείξουν διπλωματική και πολιτική βούληση με ευελιξία, ώστε να προασπίσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα,  διεθνοποιώντας σε ΟΗΕ και Ε.Ε. την υπόθεση.

Όπως είπε Ρωσία και ΗΠΑ μπορεί να έχουν αντιπαράθεση, αλλά στο θέμα της  ασφάλειας των θαλάσσιων οδών στη Μεσόγειο, συγκλίνουν εντυπωσιακά.

Η συμφωνία των Πρεσπών, είπε ο Αλέξανδρος Μαλλιάς , με τις παραγόμενες πολιτικές συνέπειες ήδη σε Σκόπια και Αθήνα , αποδεικνύεται πόσο δύσκολη στην επιβίωση της θα είναι στο μέλλον και μάλιστα χωρίς να δημιουργεί προβλήματα, ενώ αναφέρθηκε και στη δύσκολη θέση που μπαίνουν οι διπλωμάτες μας , όταν ένας Υπουργός στο εξωτερικό εμφανίζεται με άλλη ατζέντα από αυτή που επίσημα εκφράζουν η κυβέρνηση και τα αρμόδια για κάθε θέμα όργανα της. Όπως είπε και στο παρελθόν, έχουν σημειωθεί ανάλογες καταστάσεις που έφεραν σε δεινή θέση την διεθνή θέση της χώρας , ως προς την ενιαία γραμμή της , θολώνοντας την .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News