default-image

Σ.Ρομπόλης : Αλλάζουν τον χαρακτήρα της Ασφάλισης

Απόψεις
Σ.Ρομπόλης : Αλλάζουν τον χαρακτήρα της Ασφάλισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης αλλάζει πλήρως και μετατρέπεται σε ένα φορολογικό σύστημα , όπου μεταξύ των ασφαλισμένων και συνταξιούχων γίνεται ουσιαστικά αναδιανομή μιζέριας και ποσών που ομοιάζουν σε βοηθήματα παρά σε συντάξεις, λέει ο ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στον 98.4

Η καταγραφή των νέων κύριων συντάξεων που έγινε από τους πανεπιστημιακούς κ.κ. Σ. Ρομπόλη και Β. Μπέτση , δείχνει την κατακόρυφη μείωση που επιφέρει ο νόμος στο σύνολο των συντάξεων, καθώς ο νέος υπολογισμός θα γίνει και για τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, στις οποίες η διαφορά θα καταγραφεί ως «προσωπική διαφορά» για να υποστεί τη μείωση του 18% από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Εάν αφαιρέσουμε τους συνταξιούχους του ΟΓΑ για τους οποίους δεν προβλέπεται επανυπολογισμός των συντάξεών τους, στους υπόλοιπους συνταξιούχους το 65% θα έχει μειώσεις που φτάνουν μέχρι και τις 3 συντάξεις τον χρόνο.

Οι μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους – μετά την εφαρμογή του νόμου – ξεπερνούν το 30%35% στα υψηλά ασφαλιστέα εισοδήματα, εφόσον συγκριθεί ο παλιότερος με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News