Γιώργος Σαχίνης

Κ. Φίλης : Επωφελής αλλά με προσοχή ο συμβιβασμός με την ΠΓΔΜ

Μετεκλογική στροφή Ερντογάν στη Δύση

Υπάρχει ένα παράθυρο χρονικά, που μπορεί Ελλάδα και ΠΓΔΜ να φτάσουν σε μια συμφωνία τώρα , γιατί μετά τον Σεπτέμβριο στο εσωτερικό και των δύο χωρών θα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και συσχετισμοί.

Αυτό σημαίνει ένα συμβιβασμό που θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρειες, όμως στο ευρύτερο κλίμα της περιοχής και σε σχέση με το μεγάλο κάδρο των σχέσεων με την Τουρκία, θα ήταν επωφελής ένας συμβιβασμός με την ΠΓΔΜ τώρα, στη βάση του erga omnes,της αναθεώρησης του Συντάγματος αλλά και των καθαρών θέσεων στην ταυτότητα των κατοίκων της ΠΓΔΜ, λέει ο διεθνολόγος  και διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Αναλύσεων του Παντείου, Κωνσταντίνος  Φίλης στον 98.4 .

Μετεκλογική στροφή , υπό το βάρος της οικονομίας προς την Δύση, βλέπει ο διεθνολόγος Κ. Φίλης , στις προθέσεις του Ερντογάν, στο όνομα της πολιτικής του επιβίωσης, παρότι η αναθεωρητική του πολιτική στη περιοχή θα συνεχιστεί , με την Κυπριακή ΑΟΖ ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι σε πρώτη προτεραιότητα.
Για τις συνομιλίες με την ηγεσία των Σκοπίων, σημείωσε πως υπάρχει ένα παράθυρο χρονικά, που μπορεί Ελλάδα και ΠΓΔΜ να φτάσουν σε μια συμφωνία τώρα , γιατί μετά τον Σεπτέμβριο στο εσωτερικό και των δύο χωρών θα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και συσχετισμοί.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια