default-image

Μ. Μουζάλας: Λύση για τους εγκλωβισμένους του ΟΕΚ

Απόψεις
Μ. Μουζάλας: Λύση για τους εγκλωβισμένους του ΟΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου εργασίας Μάριος Μουζάλας, μιλώντας στον 98.4 αναφέρθηκε στα δάνεια και τις κατοικίες του πρώην ΟΕΚ, τα οποία στη Κρήτη αφορούν σε 3.000 εναπομείναντες δανειολήπτες με το 80% να παραμένει με οφειλές.

Οι τόκοι υπερημερίας ανά την Κρήτη φτάνουν στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κεφάλαιο που δεν έχει ακόμα ληφθεί είναι ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας, μίλησε για την  ειδική  διαδικτυακή πλατφόρμα  που έχει τεθεί σε λειτουργία για την επικαιροποίηση των στοιχείων των δικαιούχων που μπορεί πλέον να είναι συνταξιούχοι, άνεργοι, πολύτεκνοι και να έχουν αλλάξει πια οι ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Όπως είπε , αυτό  που στοχεύει τώρα το υπουργείο εργασίας, σύμφωνα με τον Μάριο Μουζάλα, είναι να συντηρηθούν οι παλιές εργατικές κατοικίες, αλλά να μην ανεγερθούν περαιτέρω κατοικίες του είδους που οδηγούν σε γκέτο στις παρυφές των πόλεων, παρά να αγορασθούν κατοικίες εντός πόλεων σε πιο συμφέρουσες τιμές και πιο γρήγορα αποδιδόμενες στους δικαιούχους. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News