Γιώργος Σαχίνης

Η. Κουσκουβέλης: Όλα ανοιχτά , ιδίως μετά τις Τουρκικές εκλογές

Συρία, Κούρδοι, οικονομία, ανελευθερία είναι παράμετροι ρευστοί.

Δεν είναι απίθανο παρότι είναι λίγος ο χρόνος μέχρι τις εκλογές στη Τουρκία, αν και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ο Κεμαλιστής σε αποδρομή Κιλιντσάρογλου συμφωνήσει, να δούμε αντίπαλο του Ερντογάν , ακόμη κι ένα Γκιούλ.

Όσο κι  αν ο Ερντογάν  φαίνεται κυρίαρχος, υπάρχουν ακόμη άγνωστες πτυχές και αφανείς δυνάμεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μία ένωση την δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της Τουρκίας, παρότι ο Ερντογάν , δείχνει να ελέγχει για την ώρα το παιχνίδι .
Αλλά Συρία, Κούρδοι, οικονομία, ανελευθερία είναι παράμετροι ρευστοί, λέει  στον 98.4 ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης.

Ο Ερντογάν θα έχει ψηλά στην προεκλογική ατζέντα τα ελληνοτουρκικά, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά στη πάγια στρατηγική αντίληψη του για αναθεώρηση σε Θράκη – Κύπρο και Αιγαίο είναι πλέον μόνιμη επιλογή του. Ας μην «τσιμπάμε» λοιπόν σε κάθε Τουρκική κορώνα και ας είμαστε έτοιμοι για ισχυρές αποτρεπτικές απαντήσεις στο μέλλον, λέει ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Ηλίας Κουσκουβέλης.
Για να προσθέσει ότι δεν  είναι απίθανο παρότι είναι λίγος ο χρόνος μέχρι τις εκλογές στη Τουρκία, αν και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ο Κεμαλιστής σε αποδρομή Κιλιντσάρογλου συμφωνήσει, να δούμε αντίπαλο του Ερντογάν , ακόμη κι ένα Γκιούλ.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια