Ζ. Μίχας: Να μην παρασυρθούμε σε πρόκληση εντάσεων με την Τουρκία.

Απόψεις
Ζ. Μίχας: Να μην παρασυρθούμε σε πρόκληση εντάσεων με την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μην παρασυρθούμε σε πρόκληση εντάσεων με την Τουρκία, που θα οδηγήσει στο πεδίο των εντυπώσεων και των αμφισβητήσεων που μόνιμα θέτει η Τουρκία στο Αιγαίο, λέει ο διευθυντής μελετών του Ινστιτούτου Άμυνας και Ασφάλειας και συνεργάτης του defence-point Ζαχαρίας Μίχας στον 98.4 .

Είναι αυτονόητο το δικαίωμα των Ελλήνων σε απόλυτα καθημερινές πράξεις λογικής εντός της επικράτειας τους και η Ελλάδα θα πρέπει να στέλνει διαρκώς στη Τουρκία , ότι είναι δύναμη αποτροπής, αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από πράξεις που μπορεί σε ένα σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον στη περιοχή, να αποκωδικοποιούνται διαφορετικά ακόμη και για τα αυτονόητα, στα οποία δεν χρειάζεται σημαία για να καταδείξεις ότι είναι ελληνικά αλλά αποφασιστικότητα υπέρσπισης τους λέει ο αναλυτής Ζαχαρίας Μίχας. Να μην παρασυρθούμε σε πρόκληση εντάσεων με την Τουρκία, που θα οδηγήσει στο πεδίο των εντυπώσεων και των αμφισβητήσεων που μόνιμα θέτει η Τουρκία στο Αιγαίο. Ακόμη και το ενδεχόμενο επίσπευσης των Προεδρικών εκλογών στη Τουρκία τον Αύγουστο, θα καταδείξει, ότι η στάση της έναντι της Ελλάδας από την Θράκη , μέχρι το Αιγαίο και την Κύπρο, είναι πάγια και όχι για εσωτερικούς μόνο λόγους.

Για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ, υποστήριξε ότι ίσως τελικά να αποδειχθεί ότι η στρατηγική του ελληνικού ΥΠΕΞ, με το να εμφανίζεται πρόθυμο μέχρι υποχωρήσεων  για λύση, μετά την ακαμψία των Σκοπιών, να οδηγήσει σε ένα πλήρες ναυάγιο , όπου όμως κανένας διεθνής παράγοντας δεν θα μπορεί να χρεώσει την ευθύνη στην Ελλάδα και χωρίς να έχει γίνει παραχώρηση ούτε ενός γράμματος της λέξης Μακεδονία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News