Γιώργος Σαχίνης

Κ.Λάβδας: Να φωτιστεί το αδιέξοδο της Τουρκίας στη Συρία

Περισσότερη ψυχραιμία και να μην μας παρασύρει σε ένταση η Τουρκία

Η ελληνική πολιτική και διπλωματία, μετά την κρίση αξιοπιστίας της Τουρκίας στη Δύση, θα πρέπει να αναδείξει ακόμη περισσότερο το στρατηγικό αδιέξοδο του Ερντογάν, ιδίως στο αν θα μείνει σύμμαχος της Δύσης ή θα επιμείνει με Ρωσία και Ιράν, αποφεύγοντας να συντηρούμε στη καθημερινότητα τα ελληνοτουρκικά και την διατήρηση της έντασης σε καθημερινή βάση , αλλά με ετοιμότητα για αποτροπή, λέει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής στο Πάντειο Κώστας Λάβδας στον 98.4 .

 Δύσκολα θα φτάσουμε σε μετωπική αναμέτρηση στη Συρία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, αλλά είναι βέβαιο ότι το κλίμα έντασης θα ανέβει και ο Τραμπ  θα προσχωρήσει σε πιο σοβαρά πλήγματα από πέρυσι, εκτιμά ο καθηγητής στο Πάντειο, Κ.Λάβδας. 

Το κλίμα  αυτό αλλά και η ελληνοτουρκική ένταση , θα επηρεάσει σε ένα βαθμό και τον τουρισμό στη περιοχή και για αυτό χρειάζεται προσοχή και ευέλικτη στρατηγική. Όπως είπε η  ελληνική πολιτική και διπλωματία, μετά την κρίση αξιοπιστίας της Τουρκίας στη Δύση, θα πρέπει να αναδείξει ακόμη περισσότερο το στρατηγικό αδιέξοδο  του Ερντογάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια