Γιώργος Σαχίνης

Ν. Κατσαρός: Καταστροφικό ένα πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου

Να προσφύγει η Ελλάδα σε διεθνείς Οργανισμούς

Τυχόν ατύχημα, ή ανθρώπινο λάθος ή και η διαχείριση των πυρηνικών του αποβλήτων, θα είναι καταστροφικό για 200 εκατομμύρια ανθρώπους από την Ιταλία μέχρι την Μέση Ανατολή , νέκρωση του Αιγαίου και 10 φορές μεγαλύτερο κακό για την Ελλάδα

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, το ενδεχόμενο κατασκευής ενός πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Τουρκίας με Ρωσική συνδρομή, είναι πιο πιθανόν παρά ποτέ . Τυχόν ατύχημα, ή ανθρώπινο λάθος ή και η διαχείριση των πυρηνικών του αποβλήτων, θα είναι καταστροφικό για 200 εκατομμύρια ανθρώπους από την Ιταλία μέχρι την Μέση Ανατολή , νέκρωση του Αιγαίου και 10 φορές μεγαλύτερο κακό για την Ελλάδα, λόγω απόστασης σε σχέση με τις συνέπειες από το ατύχημα του 1986 για το Τσερνομπίλ.
Αυτά δηλώνει ο Νίκος Κατσαρός, πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, στον 98.4.

 Η Ελλάδα αλλά και η Ε.Ε. θα πρέπει να προσφύγουν από τώρα σε διεθνείς οργανισμούς, κατά της καταστροφικής στο άμεσο μέλλον λειτουργίας πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Τουρκίας και των θανάσιμων κινδύνων που περικλείει αυτό για όλη τη Μεσόγειο, επισημαίνει.
Όπως προσθέτει, στο Ακούγιου, τυχόν ατύχημα, ή ανθρώπινο λάθος ή και η διαχείριση των πυρηνικών του αποβλήτων, θα είναι καταστροφικό για 200 εκατομμύρια ανθρώπους από την Ιταλία μέχρι την Μέση Ανατολή , νέκρωση του Αιγαίου και 10 φορές μεγαλύτερο κακό για την Ελλάδα.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια