Γιώργος Σαχίνης

Γ. Φίλης: Οι προκλήσεις Ερντογάν και η ρήξη με τη Δύση

Η Τουρκία θα επιχειρήσει πρώτιστα στη Κυπριακή ΑΟΖ να δημιουργήσει θέμα.

Πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ σταδιακά ενισχύουν την παρουσία τους και την επιχειρησιακή τους λειτουργία στην Ελλάδα και αυτό λέει πολλά για την στάση τους σε ενδεχόμενη, σε αυτή τη φάση, περαιτέρω κλιμάκωση των Τουρκικών ενεργειών στη περιοχή μας, λέει ο καθηγητής γεωπολιτικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας Γιώργος Φίλης στον 98.4 .

Η Τουρκία θα επιχειρήσει πρώτιστα στη Κυπριακή ΑΟΖ, να δημιουργήσει θέμα συνεκμετάλλευσης  των ενεργειακών πόρων, λέει ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι οι κινήσεις ενδυνάμωσης της στρατιωτικής παρουσίας μας σε Αιγαίο- Θράκη και Κύπρο, είναι στη σωστή κατεύθυνση ετοιμότητας.

Παράλληλα δεν απέκλεισε ένα ατύχημα, αν η Τουρκία συνεχίσει να εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες πως ελληνικά νησιά και νησίδες, από μια εμπλοκή που τυχόν θα δημιουργήσει σε υπόθεση διάσωσης τους. Σημείωσε όμως με νόημα ότι πυκνώνουν  οι ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ σταδιακά ενισχύουν την παρουσία τους και την επιχειρησιακή τους  λειτουργία στην Ελλάδα και αυτό λέει πολλά για την στάση τους σε ενδεχόμενη σε αυτή τη φάση περαιτέρω κλιμάκωση των Τουρκικών ενεργειών στη περιοχή μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια