Γιώργος Σαχίνης

Κ. Γρίβας: Να μην είμαστε δεδομένοι όπως  ακριβώς και η Τουρκία

Εθνική Στρατηγική βάθους με ευελιξία και όχι δεδομένοι για τους Συμμάχους

Η Τουρκία, έστω και άμεσα, χειρίζεται άψογα την απουσία ηγετικής πολιτικής στη Δύση  και τακτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, όταν μάλιστα γνωρίζει ότι η Δύση πολύ δύσκολα θα την αφήσει στη «αγκαλιά» του Πούτιν.

Εμείς θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε δεδομένοι για τους συμμάχους μας και να αρκούμαστε σε φραστικές διατυπώσεις συμπάθειας, αν χρειαστεί χωρίς να απορρίπτουμε τους συμμάχους μας, να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις  και με τη Ρωσία, λέει ο καθηγητής γεωστρατηγικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας στον 98.4 .

 Η Ελλάδα και η Κύπρος, χρειάζονται εθνική στρατηγική βάθους με ευελιξία και δύναμη ισχύος που να πείθει ότι μπορεί να παίξει ρόλο στη περιοχή και ενεργειακά, προσθέτει, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας θα συνεχιστούν πρώτιστα στη Κύπρο όπου θα βγει το ερευνητικό σκάφος του Ερντογάν αλλά και στο Αιγαίο. Όπως είπε, η Τουρκία έστω και άμεσα χειρίζεται άψογα την απουσία ηγετικής πολιτικής στη Δύση  και τακτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, όταν μάλιστα γνωρίζει ότι η Δύση πολύ δύσκολα θα την αφήσει στη «αγκαλιά» του Πούτιν.

Σχόλια