default-image

Ν. Λυγερός: Το πλεονέκτημα της Κρήτης στους ενεργειακούς πόρους

Απόψεις
Ν. Λυγερός: Το πλεονέκτημα της Κρήτης στους ενεργειακούς πόρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το πλεονέκτημα της Κρήτης, ως κόμβος αλλά και ενεργειακός πυλώνας της Ε.Ε. με εντυπωσιακούς πόρους σε όλο το νότιο πλέγμα θαλάσσια του νησιού και μάλιστα σε καθαρό φυσικό αέριο, μίλησε στον 98.4 ο στρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός, εκ των βασικών ομιλητών στο 3ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για την Ανατολική Μεσόγειο, το ερχόμενο Σάββατο στο Ηράκλειο.

Η Τουρκία αντιδρά σπασμωδικά σε Κύπρο και Αιγαίο , πέραν των πάγιων προκλήσεων της για το καθεστώς νησιών και βραχονησίδων και χωρικών υδάτων, κυρίως γιατί έχει  αντιληφθεί ότι σε επίπεδο ΑΟΖ και κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, με λάθος εκτιμήσεις προηγούμενων δεκαετιών, έμεινε εκτός παιγνίου, λέει ο Νίκος Λυγερός, σημειώνοντας πως Ελλάδα Κύπρος και μηντιακό σύστημα , δεν θα πρέπει να παγιδευτούν στο παιχνίδι των προκλήσεων, αλλά να απαντήσουν στρατηγικά.

Αναφέρθηκε επίσης, στο  πλεονέκτημα της Κρήτης, ως κόμβος αλλά και ενεργειακός πυλώνας της Ε.Ε. με εντυπωσιακούς πόρους σε όλο το νότιο πλέγμα θαλάσσια του νησιού και μάλιστα σε καθαρό φυσικό αέριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News