Γιώργος Σαχίνης

Ζ.Μίχας : Απροσδιόριστο και ρευστό το κλίμα Γεωπολιτικά

Ετοιμότητα Αποτροπής για αγορά χρόνου από την Ελλάδα

Το κλίμα παγκόσμια και ειδικά σε Μέση και Εγγύς Ανατολή, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, είναι ρευστό και ασταθές γεωπολιτικά , άρα το που το πάει η Τουρκία μετά το Αφρίν, είναι απροσδιόριστο αυτή τη στιγμή, παρότι η πάγια αναθεωρητική στρατηγική της έναντι μας δεν αλλάζει, λέει ο διευθυντής μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας και συνεργάτης του defence-point gr. Ζαχαρίας Μίχας στον 98.4 .

Η Τουρκία στο εξαιρετικά πολύπλοκο κλίμα από άποψη δυνάμεων ισχύος και στόχων σε Μέση και Εγγύς Ανατολή αλλά και Ανατολική Μεσόγειο , είναι προφανές ότι εκμεταλλεύεται με μικρά βήματα , την ανυπαρξία αυτή την περίοδο ηγεσίας ισχύος στη Δύση, λέει ο γεωπολιτικός αναλυτής Ζαχαρίας Μίχας.

 Η Ελλάδα θα πρέπει στις προκλήσεις της Τουρκίας να εμφανίζεται διαρκώς ως δύναμη αποτροπής και όχι μόνο στρατιωτικά , ώστε να αγοράσει χρόνο , μέχρι να είναι έτοιμη ώστε να μπορεί να πλήξει καίρια την Τουρκία , σε περίπτωση που η τελευταία θελήσει να μας οδηγήσει σε μια γενικευμένη σύγκρουση.

Ωστόσο όπως επεσήμανε το κλίμα παγκόσμια και  ειδικά σε Μέση και Εγγύς  Ανατολή, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, είναι ρευστό και ασταθές γεωπολιτικά , άρα το που το πάει η Τουρκία μετά το Αφρίν, είναι απροσδιόριστο αυτή τη στιγμή.

 

Σχόλια