default-image

Γ. Γιακουμάκης: Στρατηγική Αποτροπής με βάθος Πενταετίας

Απόψεις
Γ. Γιακουμάκης: Στρατηγική Αποτροπής με βάθος Πενταετίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επίτιμος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Χανιώτης Ναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, μιλώντας στο Ράδιο 98.4 επέστησε την προσοχή, στο να αποφευχθεί η παγίδα της Τουρκίας να μας εμπλέξει σε πολεμικά παιχνίδια ήσσονος σημασίας, την ώρα που θα πρέπει να είμαστε ισχυρή δύναμη αποτροπής με στρατηγική βάθους πενταετίας.

 Οι προκλήσεις της Τουρκίας, στοχεύουν κυρίως στα ενεργειακά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την Κυπριακή ΑΟΖ  πιθανότερο σημείο περαιτέρω προκλήσεων, λέει ο ε.α. Ναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης.

Επέστησε μάλιστα την προσοχή, στο να αποφευχθεί η παγίδα της Τουρκίας να μας εμπλέξει σε πολεμικά παιχνίδια ήσσονος σημασίας, την ώρα που θα πρέπει να είμαστε ισχυρή  δύναμη αποτροπής με στρατηγική βάθους πενταετίας.

Αναφέρθηκε στη κατάσταση στο  Αιγαίο σημειώνοντας ότι η Τουρκία διογκώνει επικοινωνιακά τις προκλήσεις που δημιουργεί, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στο πως η Αίγυπτος χάραξε πολιτική εξοπλισμών ουσίας, για να υπερασπιστεί τα ενεργειακά αποθέματα της στην ΑΟΖ που της αναλογεί στη Μεσόγειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News