Γ. Καπόπουλος : Η ανασφάλεια της Τουρκίας εξηγεί την επιθετικότητα της 

Απόψεις
Γ. Καπόπουλος : Η ανασφάλεια της Τουρκίας εξηγεί την επιθετικότητα της 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις θερμές εξελίξεις με επίκεντρο την Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και την έντονη κινητικότητα γύρω από τις συνομιλίες με την FYROM , μίλησε στον 98.4 ο αρθρογράφος - αναλυτής στο "Έθνος" Γιώργος Καπόπουλος.

Η Τουρκική δυσθυμία στις εξελίξεις με τους Κούρδους στη Συρία, οδηγεί την Τουρκία σε μια επιθετικότητα πολλαπλών μετώπων σε Αιγαίο και Κύπρο, με στόχο ένα ανατολίτικο παζάρι με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ - Ε.Ε. και Ρωσία , όπου όμως επίκεντρο είναι το Κουρδικό. Αυτό είπε ο αρθρογράφος Γιώργος Καπόπουλος στον 98.4 , σημειώνοντας ότι η τουρκική επιθετικότητα στη Κύπρο έχει όρια και ο Ερντογάν σε καμία περίπτωση δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να σηκώσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε Αιγαίο και  Κύπρο.

Για την θεαματική είσοδο της Ε.Ε. στην υπόθεση της FYROM, έκανε λόγο για κυρίαρχη Γερμανική προβολή συμφερόντων στα Βαλκάνια, που σπεύδουν να προλάβουν την παρέμβαση των ΗΠΑ, ενώ διέβλεψε ότι η λύση είναι κοντά, από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων έχει αντιληφθεί ότι χωρίς  την έγκριση της Ελλάδας , δεν μπορεί να κάνει πολλά με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News