Γιώργος Σαχίνης

Βουλευτής SPD: μην πουλάτε σε άστεγους, για να καθαρίσει η γειτονιά μας από αυτούς!

Απαγορεύτηκε το συσσίτιο για τους άστεγους στο Hansaplatz στο Βερολίνο

Ο βουλευτής της SPD Thomas Isenberg, διοργάνωσε τον Δεκέμβριο 2016 εκδήλωση με θέμα  "Ασφάλεια και καθαριότητα στο Hansaviertel (γειτονιά στο Βερολίνο)" Εκεί κάλεσε τους μαγαζάτορες της γειτονιάς να μην πουλάνε είδη σε άστεγους και να μην αγοράζουν τα μπουκάλια που τους φέρνουν, για να αναγκαστούν να απομακρυνθούν οι άστεγοι από τη γειτονιά. (Σημείωση: πολλοί άστεγοι στη Γερμανία μαζεύουν μπουκάλια από τα σκουπίδια και τα δίνουν στα μαγαζιά για ανακύκλωση. Για τα πλαστικά παίρνουν 25 σεντ και για τα γυάλινα 8 σεντ)

Ο βουλευτής επιτέθηκε και σε πρωτοβουλία ανθρώπων που κάθε μεσημέρι προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό, λίγο ζεστό τσάι και καθαρά ρούχα στους άστεγους. Τους καταλόγισε, πως έτσι προσελκύουν περισσότερους άστεγους στα μέρη τους. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Από τις 1 Ιανουαρίου απαγορεύτηκε στην πρωτοβουλία να σταθμεύει την κινητή μονάδα συσσιτίου σε πάρκινγκ του σουπερμάρκετ REWE!

http://www.tagesspiegel.de/berlin/hansaviertel-in-berlin-tiergarten-streit-um-essensausgabe-fuer-obdachlose/19240888.html

Σχόλια