default-image

Έκθεση Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Κρήτη

Απόψεις
Έκθεση Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φίλη μας από το Βερολίνο Τριανταφυλλιά Κωστοπούλου  μεταδίδει από το Βερολίνο:

Εχθές στο Βερολίνο έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Κρήτη είχε περίπου 60 άτομα και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το τραγούδι "Ω! Παναγιά μου Ανωγειανή"

Και ένα στιγμιότυπο από τα Ανώγεια το 1981

Μετά από τους χαιρετισμούς των διοργανωτών (Ομάδα Πρωτοβουλίας "Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει" - 

Εταιρεία του Βερολίνου για την Έρευνα του - Φασισμού και των Παγκοσμίων Πολέμων - Σύλλογος "Βέρκεταγε"ακολούθησε ομιλία του ιστορικού Μάρτιν Ζέκεντορφ. Ήταν μια περίληψη αυτού του άρθρου.

Προγραμματισμένες είναι ακόμη δυο εκδηλώσεις και ίσως και μια τρίτη 18 Νοεμβρίου θα δείξουμε το ντοκιμαντέρ για το έργο της Καρίνας Ρεκ στα Ανώγεια "Αντάρτης" και θα ακολουθήσει συζήτηση για την αντίσταση στην Κρήτη. Η Καρίνα Ρεκ ήταν και απόψε στην εκδήλωση και φυσικά θα δώσει το "παρών" και στις 18 Νοεμβρίου

Στις 9 Δεκεμβρίου εκδηλωση για τις συναθροίσεις των ορεινών καταδρομών στην Γερμανία και στην Ελλάδα. Θα μιλήσει κάποιος από τους διοργανωτές των αντισυγκεντρωσεων στο Mittenwald και Bad Reichenhall / Παράδοση - Θύτες  και η ευνοϊκή μεταχείριση τους μετά το πόλεμο.

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της Έκθεσης Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Κρήτη 27 Οκτωβρίου 2016, στην MedienGalerie στο Βερολίνο (Το προφίλ στο faacebook Ilektra Germanou είναι δικό μου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News