default-image

Π.Κουρουμπλής: Πολιτικές και Διοικητικές Τομές

Κρήτη
Π.Κουρουμπλής: Πολιτικές και Διοικητικές Τομές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη την Κυριακή για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης  του ολοκαυτώματος της Βιάννου ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη είπε ότι η παρουσία του στην περιοχή δεν είναι τυχαία αναφορικά και με τις Γερμανικές αποζημιώσεις, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχώς θα αναβαθμίζει το θέμα.

Για τη διαχείριση του προσφυγικού ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να δεχθεί προτάσεις για στήριξη με επιπλέον προγράμματα για Δήμους της Κρήτης.

Ανακοίνωσε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν οριστεί μέσω ΑΣΕΠ οι νέοι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Παραδέχθηκε ότι ο νέος νόμος για τις προμήθειες και τα έργα από αβλεψία δεν είχε μεταβατικές διατάξεις με αποτέλεσμα μικρά έργα της καθημερινότητας στους Δήμους και μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ να κινδυνεύουν να πάνε μέχρι και έξι μήνες πίσω, ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με το Χρήστο Σπίρτζη θα δοθεί λύση με μεταβατικές διατάξεις  ώστε να μην χαθούν αυτά τα έργα.

Στο πολιτικό πεδίο αποσύνδεσε τον έλεγχο στη σύζυγο του διοικητή της ΤτΕ από διαρροές περί σύγκρουσης κυβέρνησης με το Γιάννη Στουρνάρα.

O Υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε επίσης ότι μετά από μήνες είναι έτοιμη για λειτουργία, η ψηφιακή πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει  όλους τους έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες του εξωτερικού, με μελλοντικό στόχο πέραν της αρωγής τους στη χώρα μας και  την συμμετοχή τους στις εκλογές με δικαίωμα ψήφου στο εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News