Γιώργος Σαχίνης

Γιάννης Καρνέσης: «Διαδικασία για περιουσίες 3.500 πολιτών στο Καστέλι»

Η διαδικασία της Β΄φάσης  κτηματογράφησης που ξεκίνησε  με την εγκατάσταση  γραφείου στο Καστέλι χθες , αφορά 3.500 πολίτες των δήμων Μινώα- Αστερουσίων και Χερσονήσου για 22.000 στρέμματα προς απαλλοτρίωση , για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι , είπε ο γενικός δ/ντης του Υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης, μιλώντας στον 9.84.

Ανέλυσε βήμα -βήμα γιατί από την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα και  ενδεχομένως και μία μικρή παράταση θα πρέπει να περάσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες από το γραφείο στο Καστέλι που λειτουργεί με την εποπτεία του Υπουργείου, ενώ και η εγκατάσταση εκτιμητών , ανοίγει την διαδικασία  τιμής μονάδας αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση, που όπως είπε δεν θα γίνει με τις αντικειμενικές αξίες στη περιοχή, αλλά θα είναι εξατομικευμένη  για την περιουσία του κάθε εμπλεκόμενου.

Ο κ. Καρνέσης , αποκάλυψε πως με ηλεκτρονικό κλειδάριθμο , επτά εταιρείες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο , για το οποίο στις 30 Σεπτεμβρίου υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να είναι η ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια