default-image

Ντελχάζ, ο Έλληνας που πολέμησε τους τζιχαντιστές

Απόψεις
Ντελχάζ, ο Έλληνας που πολέμησε τους τζιχαντιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης" και οι εκδόσεις "Ινφογνώμων" παρουσιάζουν το βιβλίο "Ντελχάζ, ο Έλληνας που πολέμησε τους τζιχαντιστές" του Ντελχάζ του Έλληνα*, που θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 19:30, στο αίθριο χώρο του καφέ-μπαρ "Ευκάλυπτος" (Πάρκο Κομμένο Μπεντένι, κάτω από τα τείχη) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Σαχίνης (δημοσιογράφος), Μηνάς Ρασούλης (αξιωματικός ε.α.) Σάββας Καλεντερίδης (εκδότης).

Είσοδος ελεύθερη.

Δύο λόγια για το βιβλίο

Μια αληθινή ιστορία του Ντελχάζ, ενός Έλληνα 28 ετών, ο οποίος ευαισθητοποιείται από τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία που ξέσπασε το 2011, δεν μένει όμως εκεί και προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Αποφασίζει να πολεμήσει εθελοντικά ενάντια στις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις που πρεσβεύουν την πιο φονταμενταλιστική και ακραία έκδοση του Ισλάμ που υπήρξε μέχρι τις μέρες μας.

Η απαγωγή του μητροπολίτη του Χαλεπίου και ο διωγμός των θρησκευτικών μειονοτήτων ήταν οι αφορμές που ώθησαν τον Ντελχάζ να πάρει αυτήν τη ριψοκίνδυνη απόφαση.

Ο τολμηρός νέος θα προσπαθήσει αρχικά να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν κοινά πολιτιστικά στοιχεία με τους Έλληνες, δηλαδή με ένοπλες οργανώσεις αποτελούμενες από Σύριους χριστιανούς, αλλά οι συνθήκες του πολέμου και η πραγματικότητα του εμφυλίου θα τον οδηγήσουν στην πορεία να αγωνιστεί πλάι σε ανθρώπους με τους οποίους δεν είχε τίποτα το κοινό πέρα από τη δίψα για δικαιοσύνη και εχθρό την τυραννία.

Έτσι, το Νοέμβριο του 2014, ο Ντελχάζ θα ενταχθεί σε ένα τάγμα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού το οποίο πολεμούσε στο πλευρό των Κούρδων του YPG στην πολιορκούμενη από το «Ισλαμικό Κράτος» θρυλική πόλη Κομπάνε.

Στην πόλη αυτή και την ενδοχώρα της, έως τις όχθες του Ευφράτη, ο Ντελχάζ θα συμμετάσχει σε μάχες εντός κατοικημένων περιοχών, ερχόμενος σε επαφή λίγων μέτρων με τους τζιχαντιστές, απ' όπου θα καταφέρει τελικά να βγει σώος και αρτιμελής μεταδίδοντας σε εμάς τα όσα έζησε.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα απομνημονεύματα του μαχητή καθώς και διάφορες άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον πολιτισμό, την ιστορία και τα πολιτικά γεγονότα της Συρίας όπως εξελίσσονται μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News