default-image

Έτσι παίζεται το παιχνίδι με τις offshore (video)

Απόψεις
Έτσι παίζεται το παιχνίδι με τις offshore (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους τρόπους με τους οποίους το χρήμα χάνεται από τις φορολογικές αρχές μέσω πολυδαίδαλων διαδρομών που οδηγούν σε offshore εταιρείες, περιγράφει ένα επεξηγηματικό βίντεο της εφημερίδας Financial Times.

Οι μέθοδοι είναι οι εξής:

• Η πρώτη μέθοδος είναι η χρήση των λεγόμενων «shell companies».

• Χρησιμοποιώντας την τεχνική «hold mail» αυτός που φοροδιαφεύγει αποφεύγει τα έγγραφα που μπορούν να τον «προδώσουν» στις αρχές της χώρας του.

• Η φοροαποφυγή γίνεται εφικτή και μέσω των «promoters». Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα μεταξύ της τράπεζας και των πελατών που λειτουργούν ως ενδιάμεσοι και εισπράττουν προμήθεια.

• Ένας άλλος τρόπος είναι μέσω της έκδοσης πιστωτικών καρτών που εκδίδονται από τράπεζες οι οποίες αναλαμβάνουν να τις εξοφλούν για λογαριασμό του πελάτη.

• Τέλος, υπάρχουν οι «code words» που εξασφαλίζουν την έκδοση προπληρωμένων καρτών στις οποίες δεν αναγράφεται το όνομα του πελάτη. Κάποιες φορές η επαφή τράπεζας-πελάτη γίνεται με «κωδικές λέξεις».

Δείτε το βίντεο:

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_f948mc3n/

Πηγή: tvxs.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News