default-image

Στ. Χριστακόπουλος : Όλοι «κερδίζουν» χρόνο ως τον Οκτώβριο

Κρήτη
Στ. Χριστακόπουλος : Όλοι «κερδίζουν» χρόνο ως τον Οκτώβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ, Ευρωπαίοι Δανειστές, κυβέρνηση  αλλά και αντιπολίτευση φαίνεται να αγοράζουν «χρόνο» ο καθένας για τους δικούς του λόγους, μέχρι τον Οκτώβριο που συμπίπτει  με την 2η Αξιολόγηση , είπε στον 9.84 ο διευθυντής σύνταξης στο «Ποντίκι»  Σταύρος Χριστακόπουλος , αναλύοντας το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας .

Το ΔΝΤ θέλει χρόνο για να δει τη συζήτηση για το χρέος και το πλαίσιο της, οι Ευρωπαίοι εταίροι  για να κλείσουν ένα μέτωπο μπρος στο δημοψήφισμα για το Brexit  και το ανοιχτό πάντα προσφυγικό, η κυβέρνηση για να ριχτεί στη μάχη είσπραξης εσόδων ώστε να δει αν αποφεύγει την ενεργοποίηση του «κόφτη» και η αντιπολίτευση για την αλλαγή αφηγήματος αφού οι εκλογές και αναφορά σε πτώση της κυβέρνησης υποχωρούν θεαματικά.

Ο Σταύρος Χριστακόπουλος , σημείωσε με νόημα ότι οι μόνοι που δεν «κερδίζουν» τίποτα είναι οι πολίτες που καλούνται να ανταπεξέλθουν στη νέα βαρύτατη φορολογία και  χωρίς καν το αντίκρισμα  για την ώρα της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους. Η κυβέρνηση αν δεν πάρει ούτε αυτό και δεν καταφέρει να συγκεντρώσει έσοδα , τον Οκτώβριο θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Από την άλλη οι Ευρωπαίοι φαίνεται να «τραβούν αυτιά»  σε αξιωματική αντιπολίτευση και ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι αυτή την ώρα ο Τσίπρας είναι ο πιο πιστός στη εφαρμογή του μνημονίου τα τελευταία 6 χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News