default-image

Ν. Μαριάς: Χάνει δισ. η Ελλάδα από τη συμφωνία

Κρήτη
Ν. Μαριάς: Χάνει δισ. η Ελλάδα από τη συμφωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως ανακοινώθηκε στο Eurogroup  και ενόψει της τελικής απόφασης του νέου στις 24 Μαΐου, πέραν του "κόφτη" που είναι επιτήρηση εσαεί, ολοκληρώνεται με την παραίτηση της Ελλάδας από την επιστροφή δισ. από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ με αγορά μόλις στο 40% της αξίας του και ενώ ζητούσε να της τα πληρώσουμε σε όλη τους την ονομαστική αξία, αλλά και το υπόλοιπο 19.5 από το δάνειο του δεύτερου μνημονίου που δεν μας έχουν καταβάλει, δηλώνει στο 9.84 ο ευρωβουλευτής Νότης  Μαριάς.  

Ο ευρωβουλευτής υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε απέραντο προσφυγικό καταυλισμό, όχι μόνο με την τυχόν κατάρρευση της συμφωνίας με την Τουρκία της Ε.Ε. που για τον ίδιο είναι απαράδεκτη, αλλά και με την αναστολή για έξι μήνες επιπλέον αρχικά της Συνθήκης Σέγκεν από χθες για μία σειρά ισχυρές χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Επίσης υποστήριξε ότι κυβέρνηση και κυβερνητικοί βουλευτές έχουν διγλωσσία και στο αίτημα των Γερμανικών Επανορθώσεων, αφού μέχρι σήμερα εδώ και 4 μήνες και ενώ το Ευρωκοινοβούλιο έχει ζητήσει από Ελλάδα και Γερμανία να καταθέσουν υπόμνημα για το θέμα, η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News