default-image

Λύθηκε το μυστήριο της διέλευσης του Αννίβα από τις Άλπεις

Απόψεις
Λύθηκε το μυστήριο της διέλευσης του Αννίβα από τις Άλπεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι λύθηκε το μυστήριο της διαδρομής του Αννίβα μέσω των Άλπεων. Διαβάζοντας την ιστορία μαθαίνουμε ότι ο Αννίβας ο Καρχηδόνιος διέσχισε τις Άλπεις το φθινόπωρο του 218 π.Χ με 90.000 πεζούς, 10.000 ιππείς και 37 ελέφαντες για να καταλάβει τη Ρώμη από την Ισπανία όπου βρισκόταν.

Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι μια επίθεση στην Ιταλία από βορρά ήταν αυτοκτονία καθώς θεωρείτο αδύνατο να μετακινηθεί τόσο μεγάλος όγκος στρατού μέσω των Άλπεων.

Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Πανεπιστήμιο Κουίν στο Μπέλφαστ αναφέρουν ότι ανακάλυψαν μια λεπτή κρούστα από αρχαία περιττώματα που δείχνουν ότι ο στρατός του Αννίβα πέρασε πολύ νοτιότερα από ότι εθεωρείτο μέχρι σήμερα, αναφέρει η Βρετανική Mirror.

Μικροβιολόγοι υποστηρίζουν ότι το εύρημα είναι σχεδόν τέλεια τακτοποιημένο με τον στρατό των Καρχηδονίων.

Οι ερευνητές στηρίζουν τη θεωρία ότι η μόνη ανάλογη δυαδική γαιοδιαμόρφωση υπάρχει κάτω από τη θέση Col de la Traversette, σε υψόμετρο 2.600 μ., και είναι ένα στρώμα από χαλίκια ικανό να εμποδίσει τη διάβαση του καρχηδονιακού στρατού.

Οι νίκες κατά των Ρωμαίων έγιναν στον ποταμό Τρέβια το 218 π.Χ. όπου πήραν μέρος και 14.000 Γαλάτες που πήγαν με το μέρος του Αννίβα. Ο δρόμος για τη Ρώμη φαινόταν πλέον ανοιχτός και η φράση "ο Αννίβας προ των πυλών (Hannibal ante portas Roma)" σημάδεψε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για χρόνια. Ωστόσο ο Καρχηδόνιος στρατηγός δε βάδισε κατά της "αιώνιας πόλης", και προτίμησε να κινηθεί προς τη Νότιο Ιταλία.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News