default-image

Σ. Ρομπόλης: Διαπραγματεύσεις μαχητές στο Κοινοτικό Δίκαιο.

Κρήτη
Σ. Ρομπόλης: Διαπραγματεύσεις μαχητές στο Κοινοτικό Δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάθεση σε επιτροπή Γερμανών, Ολλανδών και άλλων επιστημόνων των εργασιακών στην Ελλάδα, δεν είναι παρά η συνέχεια της απορρύθμισης όσων έχουν απομείνει, δηλαδή των απεργιών, των ομαδικών απολύσεων, συλλογικών συμβάσεων και παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα, δηλώνει ο πανεπιστημιακός Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στον 9.84.

Παράλληλα όπως αποκάλυψε, την ώρα που συζητάμε με τους θεσμούς νέες περικοπές σε μισθούς - συντάξεις - εργασιακά και ασφαλιστικά, από τον Ιανουάριο του 2016 φέτος έχουμε με νόμο στη Βουλή τον 4359/16 κυρώσει ως εσωτερικό δίκαιο, τον Αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, που προστατεύει όλα τα παραπάνω από περικοπές. Άρα όπως είπε, παρά τις αποφάσεις για νέα σκληρά μέτρα κατά επιταγή των Θεσμών, είναι σαφές ότι οι δικαστικές προσφυγές με βάση το Κοινοτικό Δίκαιο, πολλά από τα μέτρα περικοπών θα τα ακυρώσουν στη πράξη.

Ο κ. Ρομπόλης μιλώντας για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, αναφέρθηκε σε νέα αναλογιστική μελέτη που θα δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα και στη οποία εκτιμάται πως από το 2035, όποιος συνταξιοδοτείται, θα λαμβάνει σύνταξη μικρότερη από τις εισφορές του, την ώρα που η δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα μαζί με την ανεργία, δημιουργεί ήδη ένα πρωτοφανές χάσμα γενεών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News