default-image

Τούρκοι βάφουν μαύρα τα σωσίβια των προσφύγων

Ελλάδα
Τούρκοι βάφουν μαύρα τα σωσίβια των προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικά στοιχεία έδωσε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και το Γ. Σαχίνη, ο Απόστολος Βεΐζης, Συντονιστής των ιατρικών αποστολών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα,  για την κατάσταση των προσφύγων με επίκεντρο της Ειδομένη αλλά και την αδιάκοπη ροή από τις τουρκικές ακτές σημειώνοντας ότι απλά αυτές αλλάζουν τώρα προορισμό, γίνονται πιο επικίνδυνες ακόμη και για τα σωσίβια που είναι πιο πρόχειρα, μαύρου χρώματος για να μην εντοπίζονται ο ούτε από τις περιπολίες του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Βεΐζης σημείωσε, με αφορμή το χτεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα, ότι η Τουρκία δύσκολα θα τηρήσει τις όποιες δεσμεύσεις αναλάβει στο προσφυγικό την ώρα που στην Ευρώπη οι ακραίες φωνές δημιουργούν ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας που σε συνδυασμό με τη γεωπολιτική της περιοχής γίνεται εκρηκτικό.

Υγειονομικά αυτή την ώρα στην Ελλάδα δεν υπάρχει θέμα, ωστόσο όπως είπε στην Ειδομένη ή αποφασίζεις να κλείσεις τον πρόχειρο καταυλισμό ή να δημιουργήσεις κανονικό με πλήρεις υποδομές γιατί η σημερινή εικόνα είναι εικόνα αίσχους για όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνικού κράτους. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News