default-image

Ρίχτερ: Οι αποκαλύψεις του neakriti.gr στη Γερμανική Βουλή

Ελλάδα
Ρίχτερ: Οι αποκαλύψεις του neakriti.gr στη Γερμανική Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα όσα αποκάλυψε το portal neakriti.gr και η εφημερίδα "Ν.Κ." για τις θέσεις Ρίχτερ σχετικά με τις γερμανικές οφειλές, έφεραν με ερώτησή τους στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, τέσσερις βουλευτές του κόμματος, Die Linke (το κόμμα της αριστεράς στη Γερμανία).

Αφορμή για την ερώτηση των Γερμανών βουλευτών ήταν τα δημοσιεύματα της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt και του γερμανικού περιοδικού Spiegel για τις διαλέξεις του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ σε ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά και μελέτη του ιδίου του Ρίχτερ στο περιοδικό Thetis, όπου ο Ρίχτερ υποστηρίζει ότι το ελληνικό κράτος είναι αυτό που τελικά οφείλει στη Γερμανία, με το τέλος της κατοχής 4 χιλιάδες χρυσές λίρες και με ανατοκισμού σήμερα 70 δισ. ευρώ.

Η ερώτηση μάλιστα περιλαμβάνει πολύ σκληρά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει εντός του Γερμανικού Κοινοβουλίου η κυβέρνηση της Γερμανίας.

Η εξέλιξη αυτή που αποκαλύπτουμε μέσα από το portal neakriti.gr, συνιστά "βόμβα", αφού τα ερωτήματα δεν περιορίζονται μόνο στη δράση και το ρόλο του καθηγητή Ρίχτερ, αλλά ζητούν απαντήσεις επί της ουσίας με τεκμήρια και ντοκουμέντα, αν μπορεί να τα στοιχειοθετήσει η Γερμανική κυβέρνηση, όταν λέει σε κάθε τόνο, ότι το θέμα των οφειλών προς την Ελλάδα, για την κατοχή, έχει κλείσει οριστικά.

Με ημερομηνία 7 Μαρτίου 2016, όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr, το σχετικό κείμενο της ερώτησης διαβιβάστηκε τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στη Βουλή των Ελλήνων σε μετάφραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, προς γνώση. Από τη μετάφραση φαίνεται ότι η σχετική ερώτηση των τεσσάρων Γερμανών βουλευτών κατατέθηκε στη Γερμανική Βουλή στις 23/2/2016, δύο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του portal neakriti.gr.

Η ερώτηση περιλαμβάνει συνολικά 23 υποερωτήματα, προς τη Γερμανική κυβέρνηση, τα οποία εάν απαντηθούν πλήρως αναμένεται να τροφοδοτήσουν νέο κύκλο αποκαλύψεων για τη δράση του Χάινς Ρίχτερ, σε σχέση με την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών η Γερμανική κυβέρνηση ερωτάται από τους τέσσερις βουλευτές του κοινοβουλίου, της ποιος προσκάλεσε τον Ρίχτερ στο σεμινάριο των ανώτερων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών; Αν ήταν η Ελλάδα το μοναδικό θέμα της συνάντησης, και αν στην ομιλία Ρίχτερ παρεβρέθη ο ίδιος ο υπουργός Σόιμπλε; Με ποιο σκεπτικό το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας κάλεσε τον Ρίχτερ, και αν γι' αυτή του τη διάλεξη ο Γερμανός καθηγητής έλαβε χρηματική αμοιβή.

Ερωτάται ακόμη η Γερμανική κυβέρνηση, αν έχει άλλες συμβατικές σχέσεις με τον Ρίχτερ και το περιοδικό Thetis; Αν επίσης η κυβέρνηση ερεύνησε με ανεξάρτητη αρχή τις θέσεις του Ρίχτερ για το υποτιθέμενο όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους χρέος της Ελλάδας, έναντι της Γερμανίας την περίοδο της κατοχής; Εγκαλούν ακόμη τη Γερμανική κυβέρνηση γιατί δεν έχει καλέσει εμπειρογνώμονες που έχουν αντίθετες από τον κ. Ρίχτερ, θέσεις για το θέμα, όπως ο Γερμανός καθηγητής ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα, από την εδώ διδασκαλία του, Χάγκεν Φλάισερ.

Πολύ περισσότερο που οι τέσσερις Γερμανοί βουλευτές ζητούν να μάθουν από την Γερμανική κυβέρνηση, αν οι θέσεις του Ρίχτερ στο σεμινάριο που έκανε στα ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ήταν νόμιμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες. Ταυτόχρονα τα ερωτήματα των βουλευτών υπεισέρχονται ακόμα σε πιο κρίσιμα σημεία, αφού ζητούν να πληροφορηθούν, αν η Γερμανική κυβέρνηση επέτρεψε στον Ρίχτερ να έχει πρόσβαση σε ναζιστικά αρχεία, για τα οποία άλλοι ερευνητές δεν έχουν πρόσβαση. Ταυτόχρονα αναρωτιούνται αν η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου σημαίνει ότι η θέση της Γερμανικής κυβέρνησης είναι πως οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα έχουν κλείσει πολιτικά και νομικά, οριστικά.

Στα 23 ερωτήματα των τεσσάρων Γερμανών βουλευτών τίθενται και άλλες καίριες επισημάνσεις, που η αλήθεια είναι, ότι μέχρι σήμερα, ούτε καν η Ελληνική κυβέρνηση έχει σκεφτεί να θέσει προς την ομόλογή της Γερμανική. Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι οι τέσσερις Γερμανοί βουλευτές ζητούν να μάθουν αν η αναφορά του Ρίχτερ περί μεταφοράς χρυσού από τη Γερμανία στην Ελλάδα την περίοδο της κατοχής, όχι μόνο τεκμηριώνεται, αλλά και αν έχει περιγραφεί από πού προέρχεται ο χρυσός αυτός και τι έγινε συνολικά το απόθεμα χρυσού μετά το τέλος της κατοχής, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι μπορεί να αποτελούσε μέρος των λάφυρων της κτηνωδίας και της συστηματικής εξόντωσης του ευρωπαϊκού πληθυσμού της Ευρώπης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News