default-image

Μετανάστευση και Επικοισμός

Απόψεις
Μετανάστευση και Επικοισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κάθε χώρα πρέπει να φυλάει τα δικά της σύνορα της, μόνο που τα σύνορα της Ελλάδος είναι υδάτινα και αυτά των μεσογείων χωρών είναι εδαφικά. Από την στιγμή που η Τουρκία πουλάει βάρκες σε απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες σε τιμές μαύρης αγοράς εκμεταλλευόμενη την ανάγκη άμοιρων ανθρώπων, η Ελλάδα για να προστατεύσει τα σύνορα της θα έπρεπε να τις βυθίζει μόλις μπουν στα χωρικά της όρια ως άξιος συνοριοφύλακας της συνθήκης Schengen.

Του Ηλία Σταμπολιάδη

Βεβαίως, σε αυτή την περίπτωση, όλοι οι βάρβαροι κοντινοί και απόμακροι γείτονες θα άρχιζαν να κουνούν το δάκτυλο κατηγορώντας μας για έλλειψη ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.

Επειδή τα  δικά τους σύνορα είναι εδαφικά, δεν έχουν να πυροβολήσουν κανέναν, απλά υψώνουν ένα φράχτη και τα κλείνουν αδιαφορώντας για το τι γίνεται στην αυλή του γείτονα ο οποίος αφού τους άφησε να διαβούν τα χωρικά του ύδατα ας αναλάβει να τους διαχειριστεί. Στην περίπτωση που προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον φράχτη ρίχνουν κανένα δακρυγόνο και τους διαλύουν, έτσι και αλλιώς είναι άοπλοι.

Όλοι αυτοί οι γείτονες, είτε, είναι μέλη της Ε.Ε. είτε, φιλοδοξούν να γίνουν. Όμως τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. έχουν αποφασίσει να επιμεριστούν το βάρος των μεταναστευτικών ροών αναλογικά με τις δυνάμεις της κάθε χώρας και από κοινού να αναλάβουν ενέργειες για την μείωση τους και την επιστροφή των προσφύγων στις πατρίδες τους σε εύθετο χρόνο. Αυτό δεν γίνεται διότι η Ε.Ε. δεν έχει την ισχύ ενός κυρίαρχου κράτους και δεν μπορεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις της. Άλλα αποφασίζουν το Ευρωκοινοβούλιο και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και άλλα πράττουν τα κράτη μέλη.

Στην περίπτωση όμως των οικονομικών υποχρεώσεων, που το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει δολίως επιφορτίσει την Ελλάδα, όλοι ομόφωνα απαιτούν από εμάς τα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο έπακρο, παρά τις αναπτυξιακές δυσκολίες που έχουμε λόγω δικών τους μεθοδεύσεων, συνεργεία των δικών μας αρχόντων οι οποίοι δυστυχώς ακόμη κυκλοφορούν και κυβερνούν ατιμώρητοι.

Θα μπορούσαν ακόμη και τώρα οι αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί  μας ηγέτες αντί να διαχειρίζονται την μιζέρια και να τσακώνονται σαν τα σκυλιά, να απαιτήσουν από την Ε.Ε. το Ν.Α.Τ.Ο. και τον Ο.Η.Ε. να αναγκάσουν τα Σκόπια και την Αλβανία να ανοίξουν τα σύνορα τους για την διέλευση των προσφύγων. Εφόσον δε η Τουρκία, παρά την οικονομική βοήθεια που παίρνει, κωλυσιεργεί στο να αναλάβει την ταυτοποίηση των μεταναστών και την κατανομή τους απευθείας στις χώρες υποδοχής τους, αυτό ας γίνει στην Ελλάδα για όσους έχουν ήδη εισέλθει εντός της χώρας. Η απευθείας διακίνηση τους στις χώρες προορισμού με λεωφορεία και τραίνα θα έχει μικρότερο οικονομικό και ανθρωπιστικό κόστος από την παρούσα κατάσταση.

Η Ε.Ε. το Ν.Α.Τ.Ο. και ο Ο.Η.Ε.  να αναλάβουν ακόμη και την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα επαναπατρίζοντας όσους περνούν τα Ελληνικά σύνορα που υποτίθεται ότι είναι σύνορα της Ε.Ε.

Επειδή συνήθως βλέπουμε τα συμπτώματα ενός προβλήματος παραβλέποντας  τα αίτια που το δημιουργούν θα ήταν καλύτερα να τα αναδείξουμε διότι εκεί βρίσκεται και η μόνιμη λύση. Το πρόβλημα δεν είναι άλλο από τα γεωστρατηγικά σχέδια των υπερδυνάμεων στην Μέση Ανατολή, ο φόβος της Τουρκίας για την επικράτηση των Κούρδων, η εσωτερική διαμάχη μεταξύ Σουνιτών και Σιϊτών Μουσουλμάνων και η αδυναμία επιβίωσης που δημιουργεί η ένοπλη αυτή αναμέτρηση στους  άμοιρους κατοίκους των περιοχών της διαμάχης.

Εάν σήμερα κατηγορούμε τα Σκόπια, την Αλβανία, την Αυστρία, την Ε.Ε. και το Ν.Α.Τ.Ο. για την υποκρισία τους στο να βοηθήσουν  στην διαχείριση του προβλήματος τι πρέπει να πούμε για τις Η.Π.Α., την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, τους θρησκευτικούς ηγέτες του Ισλάμ και κράτη μέλη της Ε.Ε. που προμηθεύουν όπλα στους αντιμαχόμενους; Ας ερωτηθούμε ακόμη πως δημιουργήθηκε το ονομαζόμενο και κράτος των ISIS, πως στρατεύονται οι μαχητές του, ποίοι είναι ο λαός που εκπροσωπεί, ποία τα εδάφη του, ποία τα προϊόντα που παράγει, πως χρηματοδοτείται; Δεν υπάρχει νόμιμη απάντηση σε αυτά διότι είναι μισθοφορική τρομοκρατική ομάδα για την εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων που αύριο θα επικηρύξουν τους αρχηγούς τους όπως έκαναν με τον Osama bin Landen και τόσους άλλους που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν.

Που είναι οι κυανόκρανοι του Ο.Η.Ε. μήπως περιμένουν να αναλάβουν τις εργολαβίες για την ανοικοδόμηση των ερειπίων και την δημιουργία μίας νέας ανάπτυξης στο υπό κρίση καπιταλιστικό σύστημα; Όσον αφορά τους πρόσφυγες αυτοί  προφανώς θα παραμείνουν στα διάφορα γερασμένα έθνη για να τα ανανεώσουν, γεννοβολώντας και μεταβάλλοντας συγχρόνως, με ή χωρίς την θέληση τους, τον πολιτιστικό χαρακτήρα των εθνών που τους φιλοξένησαν, δημιουργώντας μία εθνομηδενισμένη, καταναλωτική ανθρωπομάζα ανίκανη να αντισταθεί στους επίδοξους νεοταξικούς άρχοντες του πλανήτη.

 Οι Μ.Κ.Ο. εκτελούν πιστά την αποστολή τους, είναι αυτές που επέβλεψε ο Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. όταν τις προάλλες επισκέφθηκε τη χώρα μας και χρηματοδοτούν οι κερδοσκόποι του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο Δούρειος ίππος άλλαξε μορφή, αλλοίμονο σε αυτούς που τον υποδέχονται εντός των συνόρων τους. Αχ Οδυσσέα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News