default-image

Θ.Μωραίτης: Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και Κυβέρνηση ειδικού εθνικού σκοπού 

Κρήτη
Θ.Μωραίτης: Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και Κυβέρνηση ειδικού εθνικού σκοπού 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάπτωση του πολιτικού συστήματος που ξεκίνησε το 2010 σε συνδυασμό με κρίσιμης σημασίας θέματα όπως το προσφυγικό και η  διαπραγμάτευση με τους δανειστές, απαιτούν χάραξη εθνικής στρατηγικής και λύσεις Οικουμενικής Κυβέρνησης ειδικού σκοπού με την συμμετοχή απαραίτητα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  και όχι ασόβαρες  επιλογές όπως μία τέταρτη σε ένα χρόνο εκλογική αναμέτρηση, δηλώνει στο Ράδιο 9.84 το πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θάνος Μωραίτης, μιλώντας στον 9.84.

Το προσφυγικό σήμερα με την  απραξία της κυβέρνησης για ένα χρόνο και τις ακραίες φωνές στην Ε.Ε. , μετατράπηκε σε νούμερο ένα εθνικό θέμα και κατά τον Θάνο Μωραίτη , η σύγκληση πολιτικού συμβουλίου αρχηγών προ της Συνόδου στις 7 Μαρτίου, είναι η ευκαιρία για την χώρα στο να χαράξει μία κοινή γραμμή πλεύσης μαζί με άλλους Ευρωπαίους ενάντια στις ακραίες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς, με την αιχμή ότι « ο χώρος δε χρειάζεται πεφωτισμένους με λύσεις άνωθεν» σημείωσε με νόημα ότι η λογική είναι πλέον η επανασυσπείρωση  όλου του χώρου του κέντρου και των δυνάμεων του που κατακερματίστηκαν και όχι οι αθροιστικές λογικές μετώπων.

Χαρακτήρισε μάλιστα την πρόταση του Ποταμιού για κοινοβούλιο του Κέντρου , ως παράλληλη κίνηση αποδυνάμωσης μίας αντίληψης που θα έπρεπε να έχει χαρακτήρα ανασυγκρότησης από τη βάση όλης της κεντροαριστεράς και όχι απλά συμπράξεων κορυφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News