default-image

Πίσω πόρτα και στο Αιγαίο-Η Ελλάδα γίνεται νέα Συρία

Απόψεις
Πίσω πόρτα και στο Αιγαίο-Η Ελλάδα γίνεται νέα Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφού η κυβέρνηση με ψέμματα εξελέγη, αφού άδειασε σε 9 μήνες τα ασφαλιστικά ταμεία για να δώσει τα λεφτά στους δανειστές πουλώντας το παιγνίδι της διαπραγμάτευσης υπέγραψε ένα ακόμη μνημόνιο.

Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Στη συνέχεια έφερε το πλαστικό χρήμα για να στεγνώσει την αγορά απο ρευστότητα, να μαζέψει το χρήμα και να το δώσει στις τράπεζες για να ταξιδέψει σε άγνωστα μέρη, με τη πρόφαση του καλύτερου φορολογικού ελέγχου.

Η κυβέρνηση απο τους φόρους συνεχίζει να εξαιρεί τους εφοπλιστές αλλά όχι αυτούς που παράγουν, αγρότες και επιστήμονες.

Παράλληλα έβαλε τα capital controls και χωρίς να ανοίξει μύτη κούρεψε τις καταθέσεις και τα ομόλογα. Αν δεν μπορείς να σηκώσεις τα λεφτά σου, είσαι κουρεμένος χωρίς να το ξέρεις.

Η κυβέρνηση καθυστερεί τη συμφωνία με τους δανειστές όχι γιατί θέλει να πετύχει καλύτερη συμφωνία, αφού έχει υπογράψει τα πάντα αλλά γιατί θέλει να περάσει χωρίς κόστος το κούρεμα της δημόσιας και της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ενώ κάνει όλα αυτά η κυβέρνηση διασπαθίζει το ΕΣΠΑ σε ηλιθιότητες και σε μισθούς για ανέργους αντί σε παραγωγικά projects κατά τα γνωστά.

Ο αριθμός των καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών πράγματι δεν είναι αυθαίρετος και το έχουμε εξηγήσει πως προκύπτει σε προηγούμενα άρθρα μας (βλέπετε εδώ και εδώ). Διαφαίνεται όμως ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να χρεοκοπήσει εν "κρυπτώ" αυτούς που έχουν τα κόκκινα δάνεια ή να παρατείνει το χρόνο αποπληρωμής τους στο άπειρο (να τους τα χαρίσει) αλλά να φανεί στο λαό ότι χτύπησε τους εφοπλιστές (καναλάρχες). Περιμένουμε ότι στις νέες άδειες θα υπάρξει ένα τραγελαφικό σκηνικό, απο το οποίο δεν θα προκύψει καμμία αλλαγή επι της ουσίας. Άλλος θα είναι ο μπροστινός, άλλος και άλλος ο πισινός…

Η κυβέρνηση χάρισε στα ΕΛ.ΠΕ του ομίλου Λάτση με άγονο διαγωνισμό τα οικόπεδα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, οικόπεδα τα οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειρίζεται γιατί είναι σε διεθνή ύδατα (βλέπετε εδώ). Δεν παρουσιάσαμε εμείς σε εκπομπές της τηλεόρασης τις θέσεις των κοιτασμάτων απο μαγνητικές μετρήσεις απο αεροπλάνο (βλέπετε εδώ) για να χαρίζει τα κοιτάσματα η κυβέρνηση χωρίς κέρδος για τη χώρα μας.

ISIL και μεταναστευτικό: Ίδια μέθοδος, ίδιοι οι υπεύθυνοι

Το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα στήθηκε διαχρονικά με τελευταία παράδοση εδάφους τη τραγική συμφωνία με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, όπου παραδόθηκε αντισυνταγματικά έδαφος, αφού δεν ψήφισε για αυτό τα 2/3 της Βουλής.

Στη Συρία όπως κανένας μπορεί να ψηλαφίσει, η Τουρκία με τις πλάτες του ΝΑΤΟ δημιούργησε πρόβλημα ενισχύοντας το ISIL. Σε αυτό το σχέδιο συμμετείχαν Αραβικές χώρες ενώ προηγήθηκε σταδιακά η εξασθένηση της κρατικής οντότητας του Ιράκ ακολουθούμενη απο αυτή της Συρίας. Αυτό έγινε με την είσοδο στη Συρία πολλών οργανωμένων ομάδων σουνιτών, πληρωμένων εκτελεστών και πιθανόν Τούρκων στρατιωτικών, που δημιούργησαν αυτό που συμβαίνει.

Ότι και να γίνει με τη συνθήκη Σένγκεν, δεν θα αλλάξει αυτό που επι χρόνια στήνεται με την ευθύνη όλου του πολιτικού συστήματος, του νομικού συστήματος και της δημοσιογραφίας, χάρι στο μπροστινό κράτος του ΝΑΤΟ. Μη ξεχνάτε ότι η Ελλάδα έχει πολλούς υδρογονάνθρακες, όπως το Ιράκ και η Συρία.

Λογικό εν όψει μελλοντικών εξελίξεων το Μαξίμου, το Προεδρικό μέγαρο κλπ να έχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, γιατί οι σφαίρες όπως λένε δεν έχουν όνομα. Ελπίζουμε  να σας διαφωτίσαμε και μη πιστεύετε τους ψεύτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News