default-image

Συγκινημένη πριν την έκθεση η σύζυγος του Μ. Μπετεινάκη

Απόψεις
Συγκινημένη πριν την έκθεση η σύζυγος του Μ. Μπετεινάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμφανώς συγκινημένη και μόλις ελάχιστες ώρες από την αυλαία των εγκαινίων της έκθεσης του αγιογράφου Μανόλη Μπετεινάκη, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η σύζυγός του μίλησε για τον άνθρωπο και καλλιτέχνη, στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Τα εγκαίνια του αγιογράφου που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών αιφνίδια τον Οκτώβριο λίγες μόνο ημέρες μετά τα εγκαίνια της έκθεσης του στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισάακ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα και τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το έργο "Η Αποκαθήλωση" θα εκτίθεται μόνιμα μετά την λήξη της έκθεσης στο Ηράκλειο, στο διεθνές Μουσείο του Ερμιτάζ στην Αγ. Πετρούπολη.

Την οργάνωση της έκθεσης έχει η Περιφέρεια Κρήτης με την στήριξη του δήμου Ηρακλείου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου με δωρεάν είσοδο. Η ίδια έκθεση είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2015 στην Αγ. Πετρούπολη στον Ναό του Αγ. Ισαάκ, ενώ το έργο "Η Αποκαθήλωση" θα εκτίθεται μόνιμα, μετά την λήξη της έκθεσης στο Ηράκλειο, στο διεθνές Μουσείο του Ερμιτάζ στην Αγ. Πετρούπολη.

Ακούστε τη συνέντευξη της συζύγου του Μ. Μπετεινάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News