default-image

Τριανταφύλλου: Η εκλογή Μητσοτάκη ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο

Κρήτη
Τριανταφύλλου: Η εκλογή Μητσοτάκη ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άποψη ότι η εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. κάνει πιο καθαρό και διακριτό το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα, άρα και πιο σταθερό από τη σταθερότητα μέσω συναίνεσης που επιδίωκε και η κυβέρνηση με την τυχόν νίκη Μεϊμαράκη, κατέθεσε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο πολιτικός συντάκτης και αναλυτής Θάνος Τριανταφύλλου.

Ο ίδιος ανέλυσε πως η εκλογή Μητσοτάκη επηρεάζει όλο το πολιτικό σκηνικό με πρώτες παρενέργειες στα κόμματα του μεσαίου χώρου, ενώ προέβλεψε ότι μέχρι και το συνέδριο η Ν.Δ. θα διάγει ένα δίμηνο απόλυτης ηρεμίας, χρόνος ικανός για να δείξει ο Κυριάκος τον τρόπο που θέλει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σφραγίσει τις εξελίξεις.

Από την άλλη, κατά τον Θάνο Τριανταφύλλου, η πλευρά Τσίπρα αρχίζει να προσαρμόζεται σε μία τακτική πιο καθαρών θέσεων του αντιπάλου της, άρα είναι πιο ορατό μέσα από μία πόλωση αντιπαράθεσης το πολιτικό σύστημα να γίνει πιο σταθερό σε μία λογική δύο κυρίαρχων πόλων με διακριτές διαφορές αλλά πάνω στις ράγες των συμφωνιών με τους εταίρους και δανειστές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News