default-image

ΗΠΑ: Oι εξωγήινοι, μια ταινία και η Χίλαρι.

Απόψεις
ΗΠΑ: Oι εξωγήινοι, μια ταινία και η Χίλαρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτος προεδρικών εκλογών το 2016 για τις ΗΠΑ και καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία (στο τέλος της Άνοιξης θα ανακοινωθούν ο εκλεκτός κάθε κόμματος που θα τρέξει μέχρι και τις εκλογές του Νοεμβρίου για το θώκο στο Λευκό Οίκο) επιστρατεύονται όλα τα μέσα προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εντυπώσεις στο μέσο Αμερικανό πολίτη.

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Με τον επιχειρηματία Donald Trump, υποψήφιο για το χρίσμα στους Ρεπουμπλικάνους, να προηγείται τόσο σε δημοσκοπήσεις όσο και σε εντυπώσεις, αρνητικές και θετικές, την ώρα που οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν έχει την στήριξη των αδερφών Koch (οι χρηματοδότες του μεγαλύτερου μέρους της καμπάνιας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις ενδιάμεσες εκλογές του 2014, φανατικοί πολέμιοι του Obama και υποστηρικτές του Tea Party), η πρώην πρώτη κυρία και υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Hilary Clinton, έχει πολλούς λόγους να ανησυχεί.

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του επιτελείου της, η πρώην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ φαίνεται πως αδυνατεί να τραβήξει με το μέρος της τον μέσο πολίτη, την ώρα που οι ΗΠΑ εισέρχονται στο τέλος εποχής της πολιτικής Obama.

Παράλληλα στις κινηματογραφικές αίθουσες έρχεται στις 15 Ιανουαρίου η ταινία 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi που αναμένεται να της δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα.

Η ταινία απεικονίζει τις τελευταίες ώρες στην πρεσβεία της Λιβύης και πώς κατέληξαν στον θάνατο του Αμερικανού διπλωμάτη το Σεπτέμβριο του 2012 (γεγονός που αποτελεί σκελετό στην ντουλάπα της Hilary και έχει κατηγορηθεί ιδιαίτερα για τους χειρισμούς κυρίως από τους Ρεπουμπλικάνους.). Τα γεγονότα εκείνων των ημερών καθώς και το σκάνδαλο Petraeus στην ουσία ήταν το κύκνειο άσμα που οδήγησαν την πρώην πρώτη κυρία να απομακρυνθεί από τη θέση της στο State Department.

Ο υπεύθυνος, λοιπόν, της προεκλογικής της εκστρατείας John Podesta έπρεπε γρήγορα να βρει κάτι άλλο για να απασχολήσει η Χίλαρι τα ΜΜΕ αλλά και για να τραβήξει την προσοχή του κοινού.

Η αφορμή δόθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας της Clinton στο New Hampshire όταν μάλιστα η υποψήφια επισκέφτηκε τα γραφεία της εφημερίδας The Conway Daily Sun (free press εφημερίδα και ιδιαίτερα δημοφιλής). Εκεί ο ρεπόρτερ Daymont Steer της έκανε μια ερώτηση για το θέμα των UFO, ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ αλλά και μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Η ερώτηση ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για την Hilary η οποία αστειευόμενη απάντησε πως θα φτάσει το θέμα μέχρι τον πάτο (εννοούσε του βαρελιού). Αρκούσε η δήλωση της αυτή για να γίνει viral στα social media ανά τον πλανήτη. Αυτό βέβαια που δεν κατανόησαν οι περισσότεροι είναι πως η δήλωση ήταν καθαρά εσωτερική και απευθυνόταν στο αμερικάνικο κοινό, το θυμικό του οποίου ήθελε να προκαλέσει. Ουδείς φυσικά περιμένει πως η Clinton αν τελικά βρεθεί στο Λευκό Οίκο θα κάνει κάποια περαιτέρω δήλωση για το θέμα καθώς από την εποχή Truman δεν είναι αρμοδιότητα του προέδρου αλλά επιτροπών. 

Αυτό που σίγουρα αναμένουν όλοι είναι πως η Clinton πέρα από την προσπάθεια να χτυπήσει τον Trump που υποστηρίζει ότι ακολουθείται από τους εξωγήινους έστειλε σαφέστατο μήνυμα προς τη ΝΑSA ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα θα είναι υπέρ των χρηματοδοτήσεων νέων διαστημικών προγραμμάτων και άφησε να εννοηθεί πως θα προχωρήσει σε αποχαρακτισμούς εγγράφων (κάτι που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση Οbama). 

Για την ιστορία να τονίσουμε πως ο Podesta, ο επικεφαλής της, μέσα από την ενασχόληση του με το θέμα των UFO (είναι γνωστό στις ΗΠΑ πως έχει ζητήσει να αποχαρακτηρισθούν τα σχετικά έγγραφα) έχει προχωρήσει σε αποχαρακτηρισμούς 800 σελίδων διαφόρων εγγράφων κατά τη διάρκεια της θητείας του ως σύμβουλος του Obama. 

Επίσης, η Clinton θέλησε μέσα από την αναφορά της έστω και μεταξύ αστείου και σοβαρού να θυμίσει ότι οι ΗΠΑ θα επιμείνουν στην προσπάθεια τους να χαρακτηρίζονται αλλά και να παραμείνουν υπερδύναμη. Ας μη λησμονούμε πως πέρα από την πολιτική/διπλωματία τα χαρακτηριστικά στοιχεία των ΗΠΑ ως υπερδύναμη ήταν η στρατιωτική βιομηχανία αλλά το διάστημα. Δίνοντας λοιπόν σαφές δείγμα πως στο μέλλον και αν τελικά βρεθεί στο Λευκό Οίκο θα συνεχίσει την πολιτική των παρελθόντων ετών, η Hilary θέλησε να κινηθεί στα χνάρια της αμερικάνικης βιομηχανίας του θεάματος (μην ξεχνάμε τις ταινίες Ιnterstellar και Μartian - όπου ειδικά το τελευταίο ήταν μια καθαρή προπαγάνδα για την αμερικανο-κινέζικη συνεργασία στο Διάστημα.)

Την ώρα λοιπόν που η κυρία Trump προσπαθεί να βοηθήσει το σύζυγό της κάνοντας φωτογράφιση, η Hilary χτυπάει με άλλα μέσα.

Aυτό που δεν πρέπει να λησμονούμε στην Ελλάδα είναι πως στην κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, τίποτε δε λέγεται τυχαία και όλες οι κινήσεις κάπου αποσκοπούν. Όσο για τις θεωρίες συνωμοσίας, υπάρχει μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας από την πολιτική άραγε; 

Πηγή: geopolitics.com.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News