default-image

Το πρώτο μοντέρνο Ελληνικό καλοριφέρ

Απόψεις
Το πρώτο μοντέρνο Ελληνικό καλοριφέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα υπάρχει φτώχεια και η ενέργεια είναι ακριβή. Για το λόγο αυτό κατασκευές θέρμασης που σπαταλούν μικρή ποσότητα ενέργειας θα έπρεπε να είναι στις κύριες ασχολίες ενός σοβαρού Ελληνικού AEI.

Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Πρoσωπικά σχεδιάζουμε τα πάντα αλλά η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τα πάντα. και ούτε εμείς έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε ότι ξέρουμε σε κανένα. Η χώρα μας έχει ανάγκη απο συγκεκριμένες λύσεις που να πραγματοποιούνται γρήγορα και επιχειρήσεις που να προάγουν την Ελληνική παραγωγή στο εξωτερικό. Αυτό θα έπρεπε να είναι ένας σημαντικός πολιτικός στόχος για όλα τα κόμματα.

Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ένα καλοριφέρ λαδιού, που μπορεί να βγεί σε διάφορες ποιότητες. Το σημαντικό είναι ότι δεν θα χαλάει πολύ ρεύμα. Μπορείτε να πείτε ότι δεν έχει τεχνολογία. Κάνετε λάθος. Έχει και μάλιστα πολύ. Αυτό το καλοριφέρ είναι πολύ καλύτερο απο πολλά άλλα, που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ξέρετε πόσες θέσεις εργασίας απαιτεί αυτή η κατασκευή; Μιλάμε και για εξαγωγές, που τις έχει ανάγκη η χώρα. Μιλάμε και για τεχνογνωσία. Μιλάμε και για ταχεία ανάπτυξη της εφαρμογής. Mε τέτοια θέματα και με πολλά άλλα ανάλογης φιλοσοφίας η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει να κινείται στό χώρο της τεχνολογίας. Δυστυχώς, σαν αυτό χρειάζονται πολλά.

Δεν μπορεί τα Ελληνικά ΑΕΙ να ασχολούνται με θέματα που δεν χρησιμεύουν στην Ελληνική οικονομία. Είναι πολυτέλεια να συμβαίνει αυτό. Σαν να πετάς βενζίνα απο το παράθυρο…

Η τεχνολογία πλέον δεν αντιγράφεται εύκολα και η Ελλάδα ακόμη και αυτή την απλή φαινομενικά κατασκευή δεν μπορεί να τη φτειάξει απο μόνη της. Αυτά απαιτούν πολλές υπερβάσεις απο το κατεστημένο για να αλλάξουν. Κανένας δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει σε μια χώρα χωρίς Δίκαιο, παρά μόνο για αρπαχτή (κόκκινα δάνεια, ΕΣΠΑ, ΕΤΕ, τη νέα τραπεζική φούσκα που στήνεται κλπ).

Τέλος, τί νόημα θα είχε να σας παρουσιάσουμε μια πιο πολύπλοκη εφαρμογή ή ένα ηλεκτρονικό device, όταν η χώρα δεν διαθέτει εργοστάσια υποδοχής; Εμείς δεν είμαστε χομπίστες. Eίμαστε πααάαααααααρα πολύ ευγενείς. Άλλοι τρώνε χωρίς να αντιπροσφέρουν. Αυτό είναι πρόβλημα σε οποιαδήποτε οικονομία και ειδικά στην Ελληνική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News