Γιώργος Σαχίνης

Η γενοκτονία των Κούρδων και νέες εστίες πολέμων στη περιοχή

Σε πολύ παλαιότερα άρθρα μας είχαμε μιλήσει για την προοπτική της δημιουργίας μικρών πολέμων προκειμένου να επαναδιαμορφωθούν τα σύνορα στο πλανήτη με βάση νέες ισορροπίες, που δήθεν θα φέρουν την ειρήνη ενώ το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα διαφοράς ανταγωνιστικότητας.

Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Σε κάθε περιοχή υπάρχει κάποιος που θα δημιουργεί το πρόβλημα, κάποιος που θα χάνει έδαφος του και κάποιος που θα το παίρνει. Στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου το ρόλο αυτού που δημιουργεί το πρόβλημα τον παίζει η Τουρκία, η οποία δημιουργεί σκοπίμως και συνεχώς φυσαλλίδες ανάφλεξης στη περιοχή της, τις οποίες μετά τις σκάει. Είναι ο Jocker της εμπλοκής και της τρικλοποδιάς.

Τον ρόλο του θύματος στη συγκεκριμένη συζήτηση τον έχουν οι Κούρδοι, οι οποίοι έχουν την ατυχία να δικαιούνται να επικαρπούνται απο περιοχές που έχουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Αυτό δεν ευνοεί τις πωλήσεις πετρελαίου κάποιων Αράβων αλλά και άλλων παραγωγών πετρελαίου που είτε τους κλείνουν διαδοχικά τις πετρελαιοπηγές λόγω πολέμου είτε τους παίρνουν τον έλεγχο των κοιτασμάτων.

Αυτό δεν έχει γίνει πρώτη φορά. Είναι αυτό που ήδη συνέβη με πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στη δημιουργία της FYROM πάνω σε ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου και αναμένεται να συμβεί στην Αλβανία και στην Ελλάδα.

Η Τουρκία συνεχίζει να βάζει το πιπέρι και οι άλλοι παίχτες (τα κοράκια) παίρνουν θέσεις για το φαγοπότι που έρχεται. Kινήσεις καλής θέλησης πρός τη Μόσχα π.χ. ένα προσκύνημα Νταβούτoγλου στη Σερβία θα είναι πλέον για εσωτερικούς λόγους και δεν πρέπει να τύχουν καμμίας προσοχής, αφού όλοι ξέρουν τι παίζει εκτός απο τους λαούς.

Στη Τουρκία, στη Συρία και στο Ιράκ υπάρχουν πολλοί Κούρδοι οι οποίοι επιθυμούν την ανεξαρτησία τους. Πρόκειται όμως για πολίτες που πάντα ζούσαν σττις περιοχές αυτές και όχι για οντότητα που δημιουργήθηκε για να υπάρξει φυσσαλίδα πολέμου, όπως το ISIL αλλά και αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με την ανοχή της κυβέρνησης των ξένων, που δήθεν για χάρη ανθρωπισμού αυξάνει το μεταναστευτικό πρόβλημα και βάζει βόμβα στην συνοχή της ΕΕ.

Η Τουρκία με τη βοήθεια του ISIL αύξησε τα φαινόμενα απόσχισης των Κούρδων και στη συνέχεια άρχισε να κάνει γενοκτονία εναντίον τους. Το ίδιο κόλπο ετοιμάζει στους Τατάρους στη περιοχή της Κριμαίας αλλά και στη περιοχή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, προκειμένου να χτυπήσει τη Ρωσία εκ των έσω.

Η Ελλάδα είναι και αυτή στο κατάλογο της Τουρκίας. Το μόνο που τη σώνει είναι η συνθήκη Σένγκεν. Αν η ΕΕ ανεβάσει το πρόβλημα της μη τήρησης της συνθήκης Σένγκεν απο την Ελλάδα απο χρόνια, κάτι που δεν είναι άδικο να το κάνει, τότε στην Ελλάδα θα γίνει χαμός.

Η Γερμανία έχει καταλάβει τον ρόλο των πολιτικών των ξένων στην Ελλάδα και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα αμύνεται στο μοιραίο. Οι ξένοι στην Ελλάδα με το χαρέμι των ΜΜΕ που ελέγχουν, ετοιμάζουν νέες συνθήκες στο Αιγαίο άρα και νέες συνθήκες στην έξοδο της Ρωσίας στη Μεσόγειο.

Αν δει κανείς το θέμα μόνο γεωγραφικά η Τουρκία είναι στο κέντρο των εξελίξεων ενώ η στάση των ΗΠΑ δείχνει ότι η Τουρκία είναι το μακρύ τους χέρι στη περιοχή και ότι για το λόγο αυτό συνεχώς την εξοπλίζει. Το πράγμα δείχνει απο μόνο του τι θα συμβεί. Μια τεράστια έκρηξη στη περιοχή με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Η Τουρκία αποτελεί εμπόδιο ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που επιλύεται αναγκαστικά με μη ειρηνικό τρόπο ή με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα στη κυβέρνηση της.

Ένας φόνος πολιτικού της ξένης κυβέρνησης στην Ελλάδα ή ενός Τούρκου πολιτικού θα οδηγούσε στη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας στη περιοχή, που θα απορροφούσε τα πάντα απο τους γύρω της. Σας μαθαίνουμε και πολιτική…

Καταπληκτικές επιλογές στο τραπέζι, χάρι στους "ιδιοφυείς" σχεδιασμούς των ΗΠΑ, που είναι μακρυά για ότι συμβεί στη περιοχή. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται στη Τουρκία για να δοθεί (όπως στην Ουκρανία) το σήμα του αφέτη…

Σχόλια