Γιώργος Σαχίνης

"Σκουριές: Τρία χρόνια μετά. Αποκάλυψη τώρα"

Στη Μεγάλη Παναγιά, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, θα γίνει η πρώτη δημόσια παρουσίαση, "Σκουριές: Τρία χρόνια μετά. Αποκάλυψη τώρα", της μεγάλης έρευνας του antigoldgr.org, τα ευρήματα της οποίας κατατέθηκαν πρόσφατα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

Η παρουσίαση-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μ. Παναγίας 6:30 μ.μ. με ομιλητές τους Θεοχάρη Ζάγκα, Σαράντη Δημητριάδη και Τόλη Παπαγεωργίου.

Η έρευνα αποτύπωσε φωτογραφικά, με τη χρήση ειδικού εναέριου και επίγειου εξοπλισμού και ακρίβεια ±10 εκ., την ευρύτερη περιοχή έκτασης 8.000 στρεμμάτων εντός της οποίας αναπτύσσεται το Υποέργο Σκουριών της Ελληνικός Χρυσός.

Στην εκδήλωση δόθηκε ο τίτλος "Σκουριές: τρία χρόνια μετά. Αποκάλυψη τώρα". Τρία χρόνια μετά την έναρξη της υλοτόμησης του δάσους στις Σκουριές, η έκθεση κάνει μια συγκριτική παρουσίαση των πεπραγμένων της εταιρείας στις Σκουριές, σε σχέση με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τους όρους της ΑΕΠΟ και των λοιπών εγκρίσεων. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά αποκαλυπτικά για την εταιρεία αυτή που επικαλείται τη νομιμότητα, επιδεικνύοντας παράλληλα την απόλυτη περιφρόνηση της γι'αυτήν. Είναι αποκαλυπτικά για τις δημόσιες υπηρεσίες που επέτρεψαν και ανέχτηκαν τη δημιουργία ενός «κράτους εν κράτει» στη Χαλκιδική.

Κυρίως, είναι αποκαλυπτικά για το μέλλον αυτού του τόπου.

Σχόλια