default-image

Διαχείριση της αγοράς ενοικίων, αγοράς γής και οικονομία

Απόψεις
Διαχείριση της αγοράς ενοικίων, αγοράς γής και οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών με τους δανειολήπτες με πρόεδρο τον Παναγιώτη Πικραμένο  μου ακούγεται σαν ανέκδοτο απο τη στιγμή που ο ρόλος του φαίνεται ότι είναι να προτείνει επίλυση των μη εξυπηρετουμένων και διογκωμένων δανείων με τις τράπεζες πρίν έρθουν όπως ισχυρίζεται τα distress funds. Ο συγκεκριμένος οργανισμός μου θυμίζει τους "μεταφραστές" των Γερμανών στη κατοχή.

Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Στο ίδιο κλίμα υπέρ της συνδιαλλαγής είναι και η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη που αναφέρει ότι «η  ικανότητα συνδιαλλαγής με τους καταναλωτές για αναδιάρθρωση δανείων είναι μεγάλη πρόκληση για όλους ενόψει και του νέου θεσμικού πλαισίου, καθώς δεν είναι υποχρεωτικός ο θεσμός της διαμεσολάβησης πριν πουληθούν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες στα distress funds».

Είναι γεγονός ότι οι τράπεζες προσπαθούν πριν χάσουν να κερδίσουν. Αυτό είναι που περιγράφεται απο τα ανωτέρω. Αυτό που έχει σημασία εσείς να γνωρίζετε είναι τουλάχιστον δύο θέματα:

Η πτώση της αξίας της γής λόγω της οικονομίας θα συνεχίζεται όσο η οικονομία θα βαδίζει συνεχώς σε ύφεση. Αυτό θα είναι γύρω στο 10 με 15% κάθε χρόνο και το έχουμε αναφέρει σε πολύ παλαιό μας άρθρο ότι θα συνέβαινε για φέτος. Αναμενόταν απο τη θεωρία και τα οικονομικά στατιστικά δεδομένα. Δεν βλέπουμε δε να σταματά αφού η χώρα είναι ακριβή στην ενέργεια και έχει κακό εμπορικό ισοζύγιο κάτι που ξεκίνησε επι Καραμανλή και λίγο επι Σημίτη.

Ο έλεγχος της Ελληνικής οικονομίας απο τα funds, αφού με τον έλεγχο των ενοικίων και της αγοράς γής, η κάθε κυβέρνηση δεν θα μπορεί να ασκεί οικονομική πολιτική σε κανένα επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι τα κοινωνικά μέτρα υπέρ του λαού τελειώνουν. Οι δανειστές αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο!

Αυτά και μόνο δείχνουν πόσο αναγκαία για τη προώθηση αυτών των σχεδίων είναι

Το καθεστώς νοθείας που αναπτύσσεται στο τρόπο επιλογής της αντιπροσώπευσης  του λαού στη Βουλή (αναγκαία η αλλαγή συντάγματος) και η προπαγάνδα απο όλα τα ΜΜΕ (με δανειοδοτήσεις χωρί εγγύηση) ακόμη και τα διαδικτυακά.

Για τη μη φορολόγηση των εφοπλιστών απο εμάς το ακούσατε σε τέτοιο βαθμό (υπάρχουν και άλλοι όμως) και αυτή η επιλογή συνεχίζεται αφού λίγα πράγματα πλέον μπορούν να κάνουν ακόμη πλούσιους τους πολιτικούς στην Ελλάδα. Το μεταναστευτικό και το ξεχαρβάλωμα δίνει πολλά λεφτά, όπως και η πειρατεία στο Αιγαίο και τη Νότια Μεσόγειο, όπως το ακριβό πετρέλαιο κλπ Το έγκλημα στην ΕΕ είναι τρόπος ζωής,

Για να μη υπάρχει κάποια παρεξήγηση, η Ελλάδα δεν βρέθηκε σε κατοχή επι μνημονίων. Ήταν πάντα σε κατοχή. Τώρα αλλάζει το σκηνικό. Oι ηθoποιοί είναι βασικά οι ίδιοι αλλά το έργο πιο άγριο (Far West).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News