default-image

Αυτό που αξίζει να τυπωθεί!

Απόψεις
Αυτό που αξίζει να τυπωθεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο «νέο μέσο» είναι το έντυπο περιοδικό, διαβάσαμε πρόσφατα σε άρθρο στην επιθεώρηση Columbia Journalism Review. Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο! Στην εποχή του διαδικτύου, η δημοσιογραφία αποκτά νέες διαστάσεις και απαιτεί νέες δεξιότητες. Η εμπειρία της ανάγνωσης του εντύπου, όμως, παραμένει μοναδική.

Σχεδιάσαμε από την αρχή το περιοδικό Δημοσιογραφία, την ελληνική έκδοση του Columbia Journalism Review, επιχειρώντας να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τους συνεργάτες και τους αναγνώστες μας και να συγκεράσουμε την ακαδημαϊκή θεωρία με την πράξη της δημοσιογραφίας, όπως τονίζει στο editorial η εκδότρια Σοφία Ιορδανίδου.

Στο εξώφυλλο εικονίζεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης να προβληματίζεται έντονα με το ΝΑΙ σε ένα σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό.

Τη δυναμική είσοδο στην ερευνητική δημοσιογραφία εγκαινιάζει το θέμα που υπογράφει η Μαρίνα Σπύρου, για το ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Το κομμάτι βασίζεται σε συνεντεύξεις με δημοσιογράφους, αρχισυντάκτες, παρουσιαστές ειδήσεων, ερευνητές, πολιτικούς αναλυτές, μέλη της ΕΣΗΕΑ και πολιτικούς παράγοντες.

Τα μεταφρασμένα κείμενα από το CJR αφορούν έρευνα για τον τρόπο ανάγνωσης από την οθόνη και εκτενές αφήγημα για τη διαδρομή και την κουλτούρα του VICE - ενός μέσου που έχει κατακτήσει το νεανικό κοινό, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους δημοσιογράφους.

Πώς βλέπει ο τουρκοκυπριακός Τύπος την «άλλη πλευρά», πώς αντιμετωπίζουν/ ερμηνεύουν το Μνημόνιο ΙΙ οι Έλληνες βουλευτές και πώς χρησιμοποιούν τα νέα μέσα οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα, είναι τα κεντρικά ερωτήματα των τριών ακαδημαϊκών ερευνών που δημοσιεύονται στο τεύχος.

Στο θέμα του Κυπριακού υπάρχει ακόμα συνέντευξη με τον ιδρυτή της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, ο οποίος επισημαίνει τις ολιγωρίες και τα λάθη της ελληνοκυπριακής πλευράς, δηλώνοντας την πεποίθησή του ότι ο κυπριακός λαός δεν θα πει ούτε τώρα το «Ναι».

Ο Ντίνος Σιώτης διαβάζει το βιβλίο του Νίκου Μπακουνάκη για την ιστορία της δημοσιογραφίας.

Ο Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης δίνει τη δική του ερμηνεία για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών, που γρήγορα προσπεράστηκε.

Το περιοδικό εκδίδεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με τις Μεταμεσονύκτιες εκδόσεις.

Τη διανομή σε κεντρικά σημεία Τύπου έχει αναλάβει το πρακτορείο Άργος, ενώ οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν τη «δημοσιογραφία» σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Περισσότερα στο www.cjr.press.cy

Πηγή: info-war.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News