Γιώργος Σαχίνης

Το «χιλιάρμενο» μαζεύτηκε και πάλι στην Ανατολική Μεσόγειο και με ελληνική ναυτική παρουσία!

Στην «καυτή» περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει συγκεντρωθεί εκ νέου μια ισχυρότατη δύναμη πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων του ΝΑΤΟ, της Ρωσίας, της Τουρκίας, ακόμη και της Ελλάδας, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τρία αντιτορπιλικά πλοία με αντιπυραυλικό σύστημα AEGIS στην Μεσόγειο, η Γαλλία έχει πέντε πλοία, ενώ η Ιταλία έχει δύο πολεμικά πλοία. Από τα πέντε γαλλικά πλοία, το ένα είναι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Νε Γκώλ», δύο είναι αντιτορπιλικά, το ένα είναι φρεγάτα ενώ υπάρχει και ένα πλοίο ηλεκτρονικών υποκλοπών. Βρετανία, Βέλγιο, Ισπανία, Καναδάς, Πορτογαλία, Ελλάδα και οι Κάτω Χώρες έχουν επίσης από ένα πλοίο στην περιοχή, ενώ υπάρχει και άγνωστος αριθμός υποβρυχίων. Αναμένονται επίσης δύο ακόμη φρεγάτες από Γερμανία και Δανία.

Αυτήν την στιγμή στην περιοχή αυτή πλέουν έξι τουρκικά πλοία. Ένα από αυτά τα πλοία είναι « το πλοίο σκοπούν» όπως λέγεται στην ναυτική ορολογία. Επίσης υπάρχουν δύο φρεγάτες, και δύο κορβέτες, και ένα υποβρύχιο. Μέσα σε αυτά ευρίσκεται και η Κορβέτα τύπου Stealth Heybeliada που αποτελεί το «καμάρι» του τουρκικού ναυτικού.

 Η Ρωσία αυτήν την στιγμή διαθέτει περίπου δέκα πολεμικά πλοία συμπεριλαμβανομένου του καταδρομικού κατευθυνόμενων βλημάτων «MOSKVA» αλλά και 2-3 υποβρύχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ρωσικό αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσωφ» που ευρίσκεται στο Μουρμάνσκ, πραγματοποιούνται οι τελευταίες εργασίες τοποθέτησης νέου συστήματος πλοήγησης και νέου αντιαεροπορικού συστήματος, και θα αποπλεύσει λίαν συντόμως για την περιοχή συνοδεία δύο υπερσύγχρονων υποβρυχίων.   

Η απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την παρουσία του στην περιοχή της Μεσογείου στο πλαίσιο της επιχείρησης εναντίον του ISIS, οδηγεί σε κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η δυτική συμμαχία παρίσταται στην περιοχή λόγω «μιας πιο διεκδικητικής και αποφασιστικής Ρωσίας», κάτι που περιπλέκει την κατάσταση,

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τα ρωσικά πολεμικά πλοία «παρενοχλούν»» τουρκικά πολεμικά και εμπορικά πλοία στην περιοχή .

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η συγκέντρωση τόσων πολεμικών πλοίων σε μια τέτοια περιοχή, «εγκυμονεί» κινδύνους για ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο.

Το άσχημο είναι ότι συνεχώς προστίθονται και νέες μονάδες επιφανείας, τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από την Ρωσία. Με λίγα λόγια αρκεί μία « σπίθα» για να «ανάψει φωτιά » και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Εδώ θα βρείτε Έξυπνα Προϊόντα!!!

Πηγή: pentapostagma.gr

Σχόλια