default-image

Η "Καλή σου νύχτα Κυρ - Αλέξανδρε" του Σμαραγδή για πρώτη φορά στο σινεμά

Απόψεις
Η "Καλή σου νύχτα Κυρ - Αλέξανδρε" του Σμαραγδή για πρώτη φορά στο σινεμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη θα παιχτεί από τις 3 Δεκεμβρίου η τηλεταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καλή σου νύχτα Κυρ - Αλέξανδρε» (1980) από την εταιρεία διανομής New Star.

Πρόκειται για δραματοποιημένη παρουσίαση μερικών από τα πιο γνωστά έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη («Υπηρέτρα», «Δαιμόνια στο Ρέμα», «Όνειρο στο Κύμα» «Στο Χριστό στο Κάστρο» και «Φόνισσα») από μια ομάδα ηθοποιών η οποία ταξιδεύει στη γενέτειρα του συγγραφέα. Παράλληλα, με τη δραματοποίηση αυτή, επιχειρείται ανασύσταση στιγμών του μοναχικού βίου του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα, τον ρόλο του οποίου ερμηνεύει ο Βασίλης Διαμαντόπουλος.

«Χρήματα δεν υπήρχαν εκείνη την εποχή για να γίνει ταινία για τον κινηματογράφο και το έκανα για την τηλεόραση με τον Γιώργο Αρβανίτη στην φωτογραφία και τον Γιώργο Τριανταφύλλου στο μοντάζ, όπου βάλαμε την ψυχή μας και εν τέλει και χρήματα για να ολοκληρωθεί. Η ταινία, όταν παίχτηκε στην τηλεόραση, έγινε ένας μικρός σεισμός (και πρέπει να το πω) με τεράστια αποδοχή απ' το κοινό» σημειώνει ο Γιάννης Σμαραγδής με αφορμή την πρώτη προβολή της ταινίας στον κινηματογράφο.

«Δεν θέλω να το κρύψω: ιδιαιτέρως με συγκινεί που αυτή η ταινία μπαίνει στον φυσικό της χώρο, την κινηματογραφική αίθουσα» προσθέτει ο σκηνοθέτης και ευχαριστεί θερμά τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη της εταιρείας διανομής New Star για τη στήριξη του στο ελληνικό σινεμά.

Στην ταινία παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Μίμης Χρυσομάλλης, Όλγα Τουρνάκη, Τάνια Σαββοπούλου. Το σενάριο υπογράφει ο Γιάννης Σμαραγδής, τη μουσική η Ελένη Καραΐνδρου, τη φωτογραφία ο Γιώργος Αρβανίτης, το μοντάζ ο Γιώργος Τριανταφύλλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Νίκος Πολίτης.

Ν. Μπ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News