Γιώργος Σαχίνης

Στα θρανία οι δάσκαλοι στο σεμινάριο της αρχαίας Τεχνολογίας

Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, δια βίου Μάθησης & Απασχόλησης Π. Σημανδηράκη, του προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης Γεωργίου Περικλειδάκη με τη συνεργασία του ερευνητή Αγαιακών γραφών Μηνά Τσικριτσή, οργανώθηκε στο χώρο του 3ου Λυκείου 12/ωρο σεμινάριο με θέμα: "Αρχαία Τεχνολογία και Μινωική γραφή",  στο πλαίσιο των οποίων θα αξιοποιηθεί ο εκπαιδευτικός φάκελος "Στα ίχνη της Γραφής" του ΥΠΠΟ. Ειδικότερα, τα σεμινάρια θα είναι δύο τύπων, διαδικτυακά και δια ζώσης.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2015 σε 4 τρίωρα μαθήματα τις ακόλουθες ημερομηνίες: Δευτέρα 14, Τετάρτη 16, Παρασκευή 18, Δευτέρα 21 και ώρες 17:30-20:00 σε διεύθυνση που θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους που θα επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν.

Τα δια ζώσης σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας του Ν. Ηρακλείου, είναι διάρκειας 12 ωρών και πραγματοποιούνται τις ακόλουθες ημερομηνίες: Δευτέρα 16/11, Τετάρτη 18/11, Δευτέρα 23/11 & Τετάρτη 25/11 (ώρες μαθημάτων 17:30-20:00). Στον κάθε εκπαιδευόμενο έχει δοθεί δωρεάν φάκελος που περιλαμβάνει: Βιβλίο, γραφική ύλη φωτοτυπίες, cd rom με το πρόγραμμα γραφής μινωικών συμβόλων κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να δηλώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους.

Σχόλια