Γιώργος Σαχίνης

Οσάμα μπιν Λάντεν: Ο αγαπημένος μας εργολάβος

Επειδή τα πράγματα δνε είναι πάντα τόσο απλά όσο θέλουμε να πιστεύουμε, κάποιοι θυμήθηκαν αυτή την εβδομάδα την πρώτη συνέντευξη που είχε δώσει ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στον Ρόμπερτ Φισκ.

Οι φιλελεύθεροι της εποχής τον αντιμετώπιζαν τότε σαν μέγα μαχητή της δημοκρατίας, ο οποίος αφού πολέμησε τη σοβιετική εισβολή (με τη βοήθεια αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και κεφαλαίων που μεταφέρονταν μέσω της Σαουδικής Αραβίας) ξεκινούσε τη νέα μάχη για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν, με την κατασκευαστική του εταιρεία.

Όταν βέβαια αυτός ο στενός συνεργάτης των ΗΠΑ έριξε τους δίδυμους πύργους έπαψε να είναι μαχητής της δημοκρατίας και έγινε απλώς μουσουλμάνος.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τις δυνάμεις των τζιχαντιστών, που εξόπλιζε ο Ομπάμα και ο Ολάντ (πάλι με χρήματα της Σαουδικής Αραβίας) και τώρα από μαχητές για την ανατροπή του Καντάφι και του Άσαντ γίνονται απλώς μουσουλμάνοι.

Σε αντίθεση με τους πραγματικούς χρηματοδότες του τζιχαντισμού, ο Ρόμπερτ Φισκ είχε το θάρρος και το χιούμορ να αναδημοσιεύσει εκείνη τη συνέντευξη πριν από μερικούς μήνες.

Πηγή: info-war.gr

Σχόλια