default-image

Οι εφοπλιστές πότε θα φύγουν; Όταν τα γενόσημα εισάγονται απο τη Κίνα;

Απόψεις
Οι εφοπλιστές πότε θα φύγουν; Όταν τα γενόσημα εισάγονται απο τη Κίνα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα πρόσφατα δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης για τη σχέση τρομοκρατίας και εξουσίας δεν ήταν κάτι που με ξένισε, όπως ελπίζω και εσάς. Θα θυμάσθε όσα έχουν ακουσθεί για τα συμβόλαια που ανελάμβαναν ποινικοί και τρομοκράτες, το φόνο του εφοπλιστή Περατικού που είχε πάρει τα ναυπηγεία Ελευσίνας απο την Εμπορική Τράπεζα απο τη 17η Νοέμβρη, την απαγωγή Παναγόπουλου, τη σχέση εθνικιστών με εφοπλιστές, το παραδικαστικό και τόσα άλλα. Η Ελλάδα είναι τίγκα στη διαφθορά.

Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

To σύνταγμα δεν αναφέρει πουθενά ότι οι εφοπλιστές προστατεύονται απο φόρους (βλέπετε σχετικά εδώ). Όσα ψευδή διαδίδονται για το θέμα αυτό προέρχονται απο φιλοεφοπλιστικούς κύκλους, εγκάθετους δημοσιογράφους και ΜΜΕ της διαπλοκής. Το άλλο θέμα αφορά την "Ελληνικότητα" των εφοπλιστών, που με ενοχλεί γιατί συνεχώς διαφημίζεται ενώ δεν έχει νόημα ή δεν υπάρχει. Δεν ξέρω πόσοι απο αυτούς τους κυρίους, μερικοί απο τους οποίους είναι βουλευτές και υπουργοί επι ΣΥΡΙΖΑ, είναι Έλληνες ή είναι απλά εισαγόμενοι επενδυτές στο Φορολογικό Παράδεισο της Διεφθαρμένης Χώρας. Οι Κινέζοι προτίμησαν την Ελλάδα για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα (μεταφορές) ενώ η πολιτική της Ελλάδας για το LNG, η μη εξόρυξη των Ελληνικών υδρογονανθράκων, η μη οριοθέτηση της ΑΟΖ και η μη παρουσία αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι σε φάση με τα δικά τους συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με την ανάπτυξη της χώρας και την ανάγκη για φτηνή ενέργεια.

Η σημερινή κυβέρνηση προστατεύει συνεχώς τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Δεν τους φορολογεί αλλά φορολογεί με ισοδύναμα δίς ευρώ τον Ελληνικό λαό για να μη φορολογούνται αυτοί. Το ίδιο αφορά και όσα επιζητά η κυβέρνηση στη συμφωνία-τσίρκο με τους εταίρους, για τα γενόσημα που πράγματι πωλούνται ακριβά στην Ελλάδα. Aπο τα capital controls εξαιρούνται οι ναυτιλιακές εταιρείες που δημιουργούν προβλήματα στην Ελληνική οικονομία απο τη ροή κεφαλαίων μη ελεγχόμενου μεγέθους (βλέπετε σχετικά εδώ). Μετά απο λίγο καιρό θα ψάχνουμε πάλι να βρούμε που πήγαν τα λεφτά των ανακεφαλαιοποιήσεων και θα εφαρμοσθεί πλήρως η χρήση του πλαστικού χρήματος για να πληρώνει ο λαός "διόδια" και στις τράπεζες, όποτε διακινεί χρήμα. Έτσι, τα τελευταία 30 δις ευρώ που έχουν μείνει στην Ελληνική αγορά θα εξαφανισθούν στο εξωτερικό και αυτά αφού συλλεχθούν στις τράπεζες, με τα νέα κόλπα της δήθεν ανάπτυξης Τσίπρα και Καμμένου.

Ο ερχομός στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επανίδρυσης και Ανάπτυξης (ΕΒRD) που υπέγραψε ο εφοπλιστής υπουργός Σταθάκης θα φέρει και τις ΕΟΖ, αφού θα στερήσει φορολογικά την Ελλάδα απο τα έσοδα των επενδυτών απο φόρους. Σε αυτό το σχήμα θα μπορούν να ενταχθούν και οι εφοπλιστές. Οι γαλέρες θα μυρίζουν Ελλάδα. Γιατί να φύγουν οι εφοπλιστές αφού έρχονται τα καλύτερα για αυτούς;

Τα πράγματα πάνε συνεχώς προς το χειρότερο για το λαό. Τα νέα γενόσημα στην Ελλάδα θα είναι Κινέζικα και θα φτειάχνονται απο "πράσινους" φαρμακοβιομηχάνους που παριστάνουν το πατριώτη και ψάχνουν για δικαιολογίες για απολύσεις που θα κάνουν, ενώ το μαγαζί στη Κίνα το έστησαν ήδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News