default-image

Λαπαβίτσας: "Ούτε ο Σαμαράς δε διανοήθηκε τέτοια μέτρα"

Κρήτη
Λαπαβίτσας: "Ούτε ο Σαμαράς δε διανοήθηκε τέτοια μέτρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση, που δηλώνει ότι επιχειρεί να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση, την ώρα που εφαρμόζει τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα που ούτε ο Σαμαράς δεν τόλμησε να περάσει, στην ουσία έχει με την υπογραφή της δεχτεί τα πάντα που οδηγούν σε πλήρη υποταγή τον ελληνικό λαό», δηλώνει ο οικονομολόγος, στέλεχος της ΛΑ.Ε και άλλοτε βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη.

«Ο λαός με βίαιο τρόπο αντιλαμβάνεται πως κανένα μνημόνιο, ούτε αυτό του Τσίπρα, είναι η λύση, καν πιο "ήπιο" γιατί έτσι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης γίνεται όλο και πιο βαθύς.

Προφανώς όποιος σε τέτοιες συνθήκες υποστηρίζει ότι θα έρθει η ανάπτυξη είναι άσχετος. Η κυβέρνηση μετά την πρόκληση Κατρούγκαλου, που στο ασφαλιστικό με την επιτροπή σοφών οδηγούσε μαθηματικά σε διάλυσή του, ανέκρουσε πρύμνη, αλλά λύση υπέρ του λαού και των αδυνάτων δεν έχει».

Για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, «ακόμη και ένας συμβιβασμός για το 50% των οφειλετών θα αφήσει ένα 50% εκτός προστασίας και αυτό για την Ελλάδα δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα».

Ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι η Ευρώπη εμφανίζει ήδη δυνάμεις που αναζητούν μία άλλη εναλλακτική πειστική πρόταση, με τα μηνύματα από Αγγλία και Γαλλία να είναι εμφανή.

«Όμως όσο δεν υπάρχει εναλλακτική πειστική και αναλυτικά δημοσιοποιημένη πρόταση στην κοινωνία, τόσο ο κόσμος, που καταλαβαίνει πλέον ότι στα κόμματα που στηρίζουν μνημόνιο η ελπίδα δεν υπάρχει, θα οδηγείται δυστυχώς σε τυφλές εξάρσεις βίας, που ακραίοι κύκλοι θα επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν.

Ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε με νόημα ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ το μόνο στο οποίο ασκείται διαρκώς είναι το να γαντζωθεί με κάθε τρόπο στην εξουσία, ακόμη και απέναντι στην κοινωνία, με μέτρα που την οδηγούν στη βίαιη φτωχοποίηση περαιτέρω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News