default-image

Κοιτάσματα υδρογοναθράκων Θεσσαλονίκης. Ένα ακόμη έγκλημα

Απόψεις
Κοιτάσματα υδρογοναθράκων Θεσσαλονίκης. Ένα ακόμη έγκλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας εύκολος τρόπος να επιβεβαιώσει κανείς ότι την Ελλάδα τη κυβερνούν ξένοι είναι να εξετάσει πότε δόθηκαν σε χάρτη οι πιθανότερες θέσεις όλων των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων στην Ελλάδα (του μεγαλύτερου πλούτου της χώρας μας), στη Κύπρο και αλλού με μοναδική επιτυχία, ποιοί το απέκρυψαν σαν να μη έγινε τίποτα, ποιοί σαν θέμα το ανέδειξαν και τί έχει γίνει μέχρι τώρα. Δεν έχει γίνει τίποτα. Ακόμη ξύνουν τη μαιμού. Είναι ανίκανοι για να κάνουν για τη χώρα μας. Η Τουρκία στην Ανατολική Θράκη μετά απο ένα χρόνο άρχισε ήδη να εξορύσει φυσικό αέριο. Η Ελλάδα μοιράζει ακόμη τα χωράφια της μη οροθετημένης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας της και συνεχίζει να έχει για "κυβερνήτες" πρωθυπουργούς της πλάκας…

Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Οι κόκκκινες περιοχές (θέσεις κοιτασμάτων) στο χάρτη αριστερά προέκυψαν απο μαγνητικές μετρήσεις απο αέρος με αεροπλάνο. Έχω μιλήσει σχετικά εδώ.

Σας τα έδειξαν αυτά τα δεδομένα τα εφοπλιστικά ΜΜΕ, που θέλουν η Ελλάδα να μη βγάλει ποτέ υδρογονάνθρακες για να επωφελούνται οι μη φορολογούμενοι απο τις μεταφορές LNG; Παρατηρείστε τα κοιτάσματα στις περιοχές 1 έως 7 που ανήκουν στην Ελλάδα. Είναι στα χωρικά μας ύδατα και υπάρχουν και στη ξηρά (μεγάλο κοίτασμα Θεσσαλονίκης, Δυτική Θράκη, Ήπειρος, ΒΔ Πελοπόννησος κλπ). Γιατί να ενδιαφέρει αυτό τα κανάλια του Αλαφούζου ή του Μπόμπολα; Αυτά είναι για άλλη δουλειά.

Αντιλαμβάνομαι ότι λόγω του εγκληματικού μνημονίου Παπούλια η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να απέχουν σε έρευνες στο Αιγαίο αλλά αυτό αφορά και τα χωρικά ύδατα ή τις έρευνες στη ξηρά; Δεν νομίζω. Όταν υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στη ξηρά, γιατί η κυβέρνηση ψάχνει για υδρογονάνθρακες στα βουνά της Ηπείρου; Η απάντηση είναι, γιατί θέλει να χαθεί άλλη μια ευκαιρία. Και για να το κάνουν αυτό δεν είναι μόνο ότι είναι άσχετοι. Η περιρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει ότι απο πίσω υπάρχει και πολύς δόλος.

Πριν μπουν τα τρυπάνια, πρέπει να υπάρχει τρισδιάστατη απεικόνιση των κοιτασμάτων. Δεν έχει γίνει τίποτα σε αυτό ή τα κάνουν όλα κρυφά. Ούτε στα κοιτάσματα Νότια τις Κρήτης έχει γίνει σωστή δουλειά. Μερικοί μιλούν για την ανάγκη να υπάρξουν μεγάλα οικόπεδα στις παράνομες προκηρύξεις οικοπέδων, χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως τρισδιάστατη χαρτογράφηση των κοιτασμάτων απο δύο τουλάχιστον εταιρείες. Αυτό δεν γίνεται.

Η κυβέρνηση έχει μια Γερμανική εταιρεία σύμβουλο και το Γαλλικό Ινστιτούτο να τη καθοδηγεί. Αποτέλεσμα μηδέν στο τετράγωνο. Το Ταμείο Ανάπτυξης έρχεται όπως είχα προβλέψει. Τα "νέα" για τα κοιτάσματα πρώτα θα τα μαθαίνουν η Άγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ στο γραφείο τους και μετά ο Έλληνας πολίτης. Το γιατί, το είπαμε. Τη χώρα δεν τη κυβερνούν Έλληνες. Να προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο λαός δεν θέλει να ξυπνήσει. Μπορεί ο κλέφτης σε τέτοιες ιδανικές συνθήκες να μη κλέψει;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News