default-image

ΔΕΠΤΑΗ: Απόφαση που προκαλεί και γεννά ερωτηματικά

Κρήτη
ΔΕΠΤΑΗ: Απόφαση που προκαλεί και γεννά ερωτηματικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μείζον θέμα ηθικής κατά βάση τάξης, αλλά και ευθέως καταστρατήγησης κάθε έννοιας του λεγόμενου καλού ανταγωνισμού, δημιουργώντας υπόνοιες για υπόθεση υπέρβασης του δημόσιου συμφέροντος και προκλητικής εύνοιας σε διαγωνισμό της ΔΕΠΤΑΗ, μετατρέπεται η κατακύρωση απόψε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης της δεύτερης φάσης για το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.  

Το έργο, που επαναδημοπρατήθηκε από τη νέα δημοτική Αρχή, κατακυρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ, με μειοψηφούντες τους εκπροσώπους της παράταξης Κουράκη και Λυγερού και λευκό του εκπροσώπου της παράταξης Λαμπρινού και υπαλλήλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Χαιρέτη.

Το έργο πήρε η μοναδική εμφανισθείσα στη δημοπρασία εταιρεία με την επωνυμία "Κάστωρ" συμφερόντων Μπόμπολα και με έκπτωση μόλις 1,38%.

Το εντυπωσιακό της ιστορίας, που αγγίζει τα όρια της πρόκλησης, είναι το γεγονός ότι, για το ίδιο έργο, ίδιος διαγωνισμός επί δημαρχίας Κουράκη ματαιώθηκε προκειμένου να μην κατακυρωθεί και τότε στη μοναδική εμφανισθείσα εταιρεία, που ήταν η "Κάστωρ" συμφερόντων Μπόμπολα.

Τότε η δημοτική Αρχή Κουράκη είχε δεχτεί σφοδρές επικρίσεις στο ενδεχόμενο που θα κατακύρωνε το διαγωνισμό στο μοναδικό εμφανισθέντα ανάδοχο γιατί, όπως έλεγαν, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επρόκειτο για μια προκλητική κατακύρωση.

Το ερώτημα πλέον στρέφεται στη νυν δημοτική Αρχή: Πώς με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις όπως και επί Κουράκη, αντί να ακυρώσει το διαγωνισμό όπως η προηγούμενη δημοτική Αρχή, τον κατακυρώνει με έκπτωση μόλις 1,38%.

Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News