default-image

Ν. Ξυδάκης: Αναγκαία η στροφή της Ε.Ε. πολιτικά σε προσφυγικό- λιτότητα

Κρήτη
Ν. Ξυδάκης: Αναγκαία η στροφή της Ε.Ε. πολιτικά σε προσφυγικό- λιτότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα βήματα της Ε.Ε.  στο προσφυγικό ζήτημα εξακολουθούν να είναι αργά και δειλά , την ώρα που το προσφυγικό μετατρέπεται τάχιστα σε οξύτατο ανθρωπιστικό ζήτημα , δηλώνει ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης , μιλώντας σήμερα στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Όπως είπε η Ελλάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει αξιοπρεπώς την όλη κατάσταση, παρότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των χιλιάδων προσφύγων σε συνδυασμό με το βάρος της οικονομικής κρίσης, εντούτοις η προσωρινή διαμονή και καταγραφή των προσφύγων που όλοι τους θέλουν να φύγουν για την κεντρική Ευρώπη, πρέπει να γίνει κατανοητό στην Ε.Ε. πως δεν λύνει το πρόβλημα , το οποίο θα γίνει βραδυφλεγής βόμβα για όλη την Ευρώπη αν δεν αντιμετωπιστεί ριζικά .

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ε.Ε. θα πρέπει να μας καθιστούν καχύποπτους  για το ενδεχόμενο οι προσωρινές λύσεις σε Ελλάδα και Ιταλία να επιχειρηθεί να καταστούν μόνιμες,  όμως όπως  είπε η Ελλάδα πέραν των 30 χιλιάδων φέτος και των 20 χιλιάδων το 2016 και αυτούς προσωρινά, δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος.

Ο κ. Ξυδάκης μίλησε για την ανάγκη εξεύρεσης  πολιτικής  λύσης στην Ευρωζώνη για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια και το ασφαλιστικό.

Παρότι δεν απέκλεισε ακραίοι κύκλοι στην Ευρώπη να θέλουν να δυναμιτίσουν την επανεκκίνηση στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι με κλειδί την ανακεφαλαιοποίηση , η ψυχολογία στην οικονομία μπορεί να αλλάξει προς το θετικό, δεχόμενος ωστόσο ότι για την ώρα οι έλληνες δεν εμπιστεύονται την επιστροφή των οικονομιών τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News