default-image

Μ. Πυργιώτη: "Προς νέα ΝΔ ή προσποιήσεις (;)" (Ηχητικό)

Κρήτη
Μ. Πυργιώτη: "Προς νέα ΝΔ ή προσποιήσεις (;)" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ερώτημα αν η ΝΔ θα είναι πράγματι νέα ή απλά θα προσποιείται κάτι τέτοιο μετά την ανάδειξη του νέου αρχηγού της, είναι το κλειδί και για το μέλλον μίας ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης με προσδοκία κυβερνητικής εξουσίας ή ενός κόμματος που απλά θα συντηρείται ως αντιπολίτευσης, σημείωσε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη η πολιτική συντάκτρια Μαριάννα Πυργιώτη.

«Το διάστημα μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, είναι μεγάλο και μάλιστα δεν βοηθά την ΝΔ ούτε ως παρουσία στη Βουλή μπροστά σε τόσο κρίσιμα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση, αφού είναι σαφές», όπως είπε η Μ.Πυργιώτη, «ότι οι 3 κοινοβουλευτικοί και υποψήφιοι αρχηγοί θα ομιλούν περισσότερο με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό ακροατήριο της ΝΔ και ολιγότερο με όρους αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Κλειδί για το ποιος θα επικρατήσει, είναι το εκλογικό σώμα που θα προσέλθει στις κάλπες, όσο πιο ανοικτό τόσο θα αυξάνουν οι πιθανότητες για υποψηφιότητες των κυρίων Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, αλλιώς η υπόθεση θα εξελιχθεί μεταξύ όσων έχουν κομματικούς μηχανισμούς».

«Το καίριο ερώτημα όμως», είπε η Μ. Πυργιώτη «είναι αν η ΝΔ θα τολμήσει να εμφανιστεί ουσία νέα ως κόμμα κοινωνικού φιλελευθερισμού σε μία κοινωνία με το σχεδόν 30% στα όρια της φτώχειας ή αν απλά θα προσποιηθεί το νέο μόνο αλλάζοντας πρόσωπα στην ηγεσία της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News