Γιώργος Σαχίνης

Οι δράσεις του "Διαβάζω για τους Άλλους"

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο "Διαβάζω για τους Άλλους" με πολύ χαρά και ενθουσιασμό γνωστοποιεί τις πρώτες προγραμματισμένες δράσεις του. Εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά ένα πιλοτικό πρόγραμμα για παιδιά Ρομά πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο "Δίδυμες" δράσεις ανάγνωσης παραμυθιού.

Με την υποστήριξη της Παιδαγωγού του «Κέντρου Στήριξης Ρομά» κ. Μ. Ασαργιωτάκη, όπως και τη βοήθεια του διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού κ. Α. Περισυνάκη, οργανώθηκαν δύο ομάδες παιδιών ηλικίας από 7 έως 13 ετών, που θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα δραστηριοτήτων του «Κέντρου Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν.  Αλικαρνασσού» το Σάββατο 10 και 17 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10.00-12.00 π.μ.

Οι δύο αυτές «δίδυμες» δράσεις περιλαμβάνουν την ανάγνωση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Ηλιοτρόπιο», από δύο εξειδικευμένες παιδαγωγούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την ανάγνωση του παραμυθιού θα ακολουθήσει μικρό δρώμενο από τα ίδια τα παιδιά εμπνευσμένο από το παραμύθι με θεατρικά και μουσικοκινητικά στοιχεία.

Η συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν.

Αλικαρνασσού σχεδιάζουμε να είναι μόνιμη για την σχολική χρονιά 2015-2016, με περιοδικές προγραμματισμένες δράσεις.

Ο στόχος του «Διαβάζω για τους Άλλους» σε σχέση με τη συγκεκριμένη ομάδα παιδιών είναι η μετάδοση όσο το δυνατόν περισσότερων ερεθισμάτων μέσα από τη λογοτεχνία και τις τέχνες.

Επισκεφτείτε τη σελίδα στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δικτύου ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια