default-image

"Επώδυνα μέτρα αλλά με λαϊκή έγκριση σε ένα ασαφές τοπίο"

Κρήτη
"Επώδυνα μέτρα αλλά με λαϊκή έγκριση σε ένα ασαφές τοπίο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επώδυνα μέτρα, που είναι ανοιχτό, αν θα αποδώσουν σε μία χώρα, που θα συνεχίσει για έκτο χρόνο να είναι σε ύφεση με την "φοροκαταιγίδα"», χαρακτήρισε την εφαρμογή των 48 προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στο Ράδιο 9.84.

Όπως είπε, «οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για το χρέος που βάζουν «πάγο» στη συζήτηση για μετά από 15 χρόνια, αποδεικνύουν ότι στην Ε.Ε. δεν υπάρχει ενιαία στάση για το θέμα του ελληνικού χρέους, ωστόσο είναι προφανές ότι το θέμα έχει ανοίξει, αφού όλοι ξέρουν ότι τα δανεικά είναι απίθανο να πληρωθούν όλα στο ακέραιο με το συγκεκριμένο μνημονιακό πλαίσιο.

Τα μέτρα που έρχονται θα είναι σκληρά και για αυτό όπως είπε ο λαός περιμένει να δει η κυβέρνηση να χτυπάει κατά μέτωπο τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου».

«Δυστυχώς», όπως υποστήριξε, «εναλλακτική ώστε να μην δεχτούμε μια οδυνηρή ήττα και ένα τρίτο μνημόνιο δεν υπήρξε όπως αποδείχτηκε. Είναι όμως θετικό ότι αυτό το μνημόνιο δεν κρύφτηκε από την κυβέρνηση και ο λαός το επικύρωσε με τη ψήφο του παρά ότι ξέρει τα επώδυνα μέτρα του, αλλά χωρίς αυταπάτες».

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να είναι συμπαγής, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεύρυνσης της. Σημείωσε με έμφαση ότι από την πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση που άντεξε 1,5 χρόνο, του Σαμαρά 2,5, με βάση το νόμο των πιθανοτήτων και έχοντας και την λαϊκή αποδοχή για το τρίτο πρόγραμμα αυτή η κυβέρνηση μπορεί να ξεπεράσει την τριετία».

Για τον κ. Χρυσόγονο πάντως «το θέμα είναι αν η Ε.Ε. θα αποφασίσει ένα άλλο δρόμο πολιτικής ενοποίησης σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της λιτότητας ή αν θα αποφασίσει με τέτοιες πολιτικές τελικά να οδηγηθεί σε αυτοδιάλυση». Μίλησε ακόμη για τον σκάνδαλο της VW , την υπόθεση της TTIP και τις ευθύνες της Κομισιόν, αλλά και για τις εξελίξεις στο ΕΣΠΑ αναφορικά με την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News