default-image

Αποκαλύψεις για τη διαφθορά από τον Ρακιντζή στο Ράδιο 9,84

Κρήτη
Αποκαλύψεις για τη διαφθορά από τον Ρακιντζή στο Ράδιο 9,84

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ' όλα πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπάρχει.

Το κόστος της μαζί με την κακοδιαχείριση και την γραφειοκρατία φτάνει τα 33 δισ. ευρώ ετησίως, συνεπώς αν για 10 χρόνια δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς, θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας.

Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει και η δικαστική εξουσία να αλλάξει ρυθμό στην εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων ώστε στο τέλος να μην λειτουργεί διαιωνίζοντας το πρόβλημα και τα υπηρεσιακά συμβούλια στη δημόσια διοίκηση να πάψουν να συμπεριφέρονται με λογική συντεχνίας αλλά εκκαθάρισης τέτοιων φαινομένων».

Αυτά δήλωσε στο Ράδιο 9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, δίνοντας μία σειρά απίστευτων υποθέσεων διαφθοράς στο δημόσιο στα 11 χρόνια θητείας του σε αυτή τη θέση και περιγράφοντας καταστάσεις γεωγραφικά ανάμεσα τους και η Κρήτη.

Όπως είπε «λόγω της οικονομικής κρίσης, τα κρούσματα στο χώρο της υγείας έχουν μειωθεί σε βαθμό που τα πρωτεία πλέον στη διαφθορά να έχουν περάσει στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News